DM: ЮЛИЯ СКРИПАЛ БИЛА ОТРОВЕНА СЛЕД ПОЛУЧАВАНЕ ДОСТЪП ДО СМЕТКА ОТ $185 ХИЛЯДИ

Според данните от изданието, парите са били получени от продажбата на дома във Великобритания, принадлежащ на брата на Юлия.

Юлия Скрипал е била отровена скоро след получаването на достъп до тайна сметка в размер на  £150 хиляди (около $185 хиляди.).

Това съобщава във вторник британският вестник Daily Mirror.

Парите, според изданието, са били получени от продажбата на дома във Великобритания, който принадлежал на брата на Юлия — Александър, «починал миналата година в Санкт Петербург при неизяснени обстоятелства», а също на съпругата му Наталия.

Тя продала дома след смъртта на мъжа си.

Половината от парите взела за себе си, а другата половина сложила в сметка в една от руските банки.

Сергей Скрипал, както пише Daily Mirror, имал достъп до тази сметка и я предоставил в края на февруари на дъщеря си.

На 4 март екс-полковникът от ГРУ 66-годишният Сергей Скрипал, осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и неговата 33-годишна дъщеря Юлия бяха отровени, според версията на британската страна, с нервно-паралитично вещество.

Официален Лондон след отравянето на руските граждани започна да твърди, че те са били отровени от бойното отровно вещество, което уж било разработено от Русия.

На това основание британские власти предявиха обвинения към Москва за съпричастност към инцидента.

Руската страна категорично отхвърля всички спекулации по темата, посочвайки, че програма за разработката на това вещество не е имало нито в СССР, нито в Русия.

Без да предостави никакви доказателства Лондон изгони от страната 23 руски дипломати, след което Москва предприе ответни мерки, прогонвайки от Русия аналогичен брой сътрудници на британското посолство, препоръча закриването на генералното консулство в Санкт Петербург и прекрати действието на Британския съвет в Русия.

Впоследствие руското външно министерство поиска да се приведе общият брой работници в посолството на Великобритания в Москва и генералните консулства на Великобритания в Русия в съответствие с броя на руските дипломати и административно-технически работници, които се намират в продължителни командировки в Обединеното Кралство.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s