SKY NEWS: ИЗВОДИТЕ НА ВОДЕЩАТА БРИТАНСКА ЛАБОРАТОРИЯ СТАНАХА МУЗИКА ЗА ДУШАТА НА ПУТИН

Владимир Путин вече реагира на нашето интервю с главата на «Пъртън Даун».
Президентът на Русия иска да проведе пълно разследване и твърди, че това нервно-паралитично вещество е можело да бъде произведено в няколко други страни.
Лиза Холанд с репортаж от Москва.
ЛИЗА ХОЛАНД, кореспондент на Sky News: За своята първа задгранична визита след преизбирането си на поста президент на Русия Путин избра Турция — страната, която за разлика от болшинството страни в Европа, отказа да обвини за нападението в Солсбъри Русия.
Към топлия прием в Турция съобщенията за това, че «Портън Даун» не е  намерил убедителни доказателства за съпричастността на Русия, се превърнаха за Путин в музика за душата.
ВЛАДИМИР ПУТИН, президент на РусияГенералният директор на лабораторията в «Портън Даун», която е на 20 км от мястото на инцидента, съобщи в интервю за  Sky News, че неговите сътрудници в лабораторията не са успели да установят произхода на това нервно-паралитично вещество, и те не могат да идентифицират произхода на страната, в това число не могат да кажат, че това вещество е било произведено в Русия.
ЛИЗА ХОЛАНД: Това, разбира се, не означава, че Русия не стои зад това нападение. «Портън Даун» само не са успели да установят пряка връзка.
Путин се хвана за това изявление, за да обвини другите страни, които имат възможности да изготвят веществото.
ВЛАДИМИР ПУТИНПо данни на международните експерти, около 20 страни в света могат да произведат подобно нервно-паралитично вещество.
 ЛИЗА ХОЛАНД: Организацията по забрана на химическото оръжие трябва да проведе в сряда спешна среща по инициатива на Русия, която ще изиска достъп до британското разследване.
Без голямо участие в разследването Русия, вдъхновена от признанието, че дори водещата британска лаборатория не може да докаже вероятната съпричастност на Путин, може и и напълно да се отрече от изводите на този орган.
В ефир на 04 април 2018 година.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s