«ДЕСЕН СЕКТОР» НАСТОЯВА УНГАРЦИТЕ ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ ОТ ЗАКАРПАТИЕТО В УКРАЙНА

Днес в Ужгород (Закарпатска област, Украйна) около сградата на Генералното консулство на Унгария се проведе митинг, в който взеха участие представители на така наречената «Национална Асамблея на Патриотите на Украйна», бивши участници в «АТО» и други въоръжени формирования.

Това съобщи  Uainfo 

Групата на украинските националисти на брой около 100 човека протестираха срещу «намесата на Унгария във вътрешните работи на Украйна», те са предали обръщение до консулството на Унгария с настояването «незабавно да им се предадат списъците» на всички граждани на Украйна, които имат унгарско гражданство.

В обръщението, адресирано до Премиера на Унгария Виктор Орбан, се отбелязва:
«Настояваме ръководството на Унгария да прекрати позорната си политика на намеса във вътрешните работи на Украйна, насочена към разпалване на междунационална вражда.

Да се предоставят пълните списъци на гражданите на Украйна, които в нарушение на Конституцията на Украйна са получи гражданство от Унгария, както и юридическите списъци на получилите унгарско гражданството.

Унгарското правителство да прекрати организираната по заповед на Путин антируска политика.

Украинският език е общодържавен език на населението на Украйна».

През нощта по целия град бяха разпространени листовки на «Десен сектор» с призив към всички унгарци «да си заминат в историческата Родина», а също с призиви към съзнателните граждани на Украйна и патриотите да не нарушават Законите на Украйна за двойното гражданство.

В листовката се отбелязва:
«В Украйна има само един език — украинският и единно украинско гражданство.

Тези, които се чувстват граждани на Унгария и имат съответните документи, да обмислят преселването си в своята историческа Родина».

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s