РЕЗУЛТАТЪТ ОТ СЛУШАНИЯТА В БУНДЕСТАГА ПО УКРАИНСКАТА КРИЗА

Украинските адвокати споделиха за неочакваните и положителни резултати от слушанията по украинската криза в Берлин.

Правозащитникът Виталий Сердюк, взел участие в откритите слушания на тема «Състоянието на свободата на словото и правата в Украйна» в Берлин сподели за резултатите от заседанията.

Сердюк обърна внимание на това, че европейските политици «не са били изненадани, когато е ставало дума за зловещи нарушения на фундаменталните права на човека».

«Както от трибуната, така и в кулоарите на Бундестага вече се говори в прав текст за умишлено и системно игнориране от украинските власти на принципите на върховенството на закона и свободата на изразяване на възгледи», сподели Сердюк, отбелязвайки, че европейците все повече се съмняват в способността на украинските власти и изкривената от тях съдебна система да реализират базовите принципи на Споразумението за Асоцииране и да уважават върховенството на закона.

«Беше интересно да се разбере, че информацията за много украински съдебни процеси активно се наблюдават от Запада. Отбелязват се не просто липсата на каквито и да било наченки в борбата с корупцията, а реално влошаване на ситуацията, което удря по западните инвеститори и предприятия, опитващи се да работят в Украйна», отбелязва адвокатът.

Виталий Сердюк заяви, че реакцията на Европа относно зловещите нарушения на правата на човека ще се излеят в санкционен списък, в който могат да попаднат политици и правоохранители.

«Във връзка с откровените злоупотреби в следствените органи и в съдилищата на Запад вече открито се обсъжда създаването на списък с украински политици и правоохранители, срещу които трябва да бъдат въведени персонални санкции за грубо нарушение на правата на човека в Украйна».

Отбелязва се, че ключовите въпроси, кои са били обсъждани по време на слушанията, са тези, че конфликтът в Донбас наистина е важен за Европа:
«Темата за Донбас за Европа е важна, дори не се съмнявайте.

Разбирането и познаването на проблема дори е по-трезво, отколкото в самата Украйна», отбеляза главата на правозащитната платформа  «Успішна варта» Наталия Наталина.

Както се съобщи по-рано, в Берлин се проведоха открити слушания на тема «Състоянието на свободата на словото и правата в Украйна».

Заседанието се проведе в Бундестага с участието на представители на немски политически партии, правозащитници, общественици и политически дейци от Украйна, а също журналисти.

От момента на държавния преврат през 2014 година въпросите за разправите над неугодните на киевския режим, над политическите затворници, убийствата и побоите над журналистите , също спрямо тоталната цензура в украинските СМИ, се повдига да първи път на толкова високо ниво.

Представителите на Укрйна успяха да информират европейските политици за режима в страната след държавния преврат.

News Front

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s