Звярът е натикан в ъгъла: САЩ подготвят ядрена война, защото НАТО капитулира пред коронавируса?

Пет фактора, които могат да доведат до това, че многомилиардните инжекции за ликвидиране на последствията от пандемията няма да са необходими.

Европейските политици предпочитат да се обзалагат, че кризата ще приключи скоро. Това е удобно. Това създава илюзията за контрол над ситуацията. Само имайте предвид, че навремето европейските лидери вече сбъркаха. Те не реагираха навреме на коронавируса, бушуващ в Китай.

Не го смятаха за достатъчна заплаха. Решиха да изчакат и направиха грешка. Сега правят още по-сериозна грешка – пренебрегват заплахата от ядрен конфликт, който може да провокира пандемия от коронавирус. Оказа се, че в Европа има ядрено оръжие, което е извън контрола на местните лидери, а световната ситуация неумолимо се е насочила към потенцална точка на невъзврат.

Фактор №1

Според университета „Джон Хопкинс“, 82 404 души са заразени с коронавирус в САЩ. За сравнение в Китай са регистрирани 81 782 случая от началото на епидемията. В Италия, европейският епицентър на пандемията, цифрата е 80 589. САЩ вече са на първо място в тази трагична класация.

Доналд Тръмп се опита да оправдае това с факта, че в САЩ „имаше толкова много тестове, колкото в никоя друга държава в света“. Логиката е ясна, но резултатът не се променя – ситуацията в САЩ се нагнетява. Стигна се дотам, че хората започнаха активно да купуват стоманени бункери.

Клайд Скот, основател на Rising S Company, компания за изграждане на бомбоубежища, заяви, че търсенето на такива продукти е нараснало значително.

„Всъщност наблюдаваме значително увеличение на броя на поръчките“, каза Скот. – Ситуацията се влошава.

Фактор №2

Може да изглежда, че толкова мощна държава е трудно да се разпадне от някакъв вид коронавирус. Но това не е така. Пандемията е нова страница в историята на човечеството. Празна страница. А сега всички световни играчи

започват набързо да я попълват. Някой го правят акуратно. Някой с груби грешки.

Например, една от тези грешки е опитът да се „залее” корона-кризата с пари. Както знаете, Сенатът на САЩ одобри отпускането на 2 трилиона долара за подкрепа на икономиката в контекста на разпространението на коронавируса. Такива мерки бяха предприети през 2008 г. Тогава обемът на антикризисните мерки, обявени от правителството на САЩ, възлизаше на 2,25 трилиона долара.

Важно е да се отбележи, че в настоящата ситуация Вашингтон действа по-бързо. Това е добре. Лошото е, че тези мерки нямат смисъл. САЩ не бяха единствените, които направиха това – дори не се опитват да разберат, че старите методи вече са неефективни. Причината за настоящата криза не е икономическа, а да се прогнозира как ще се развие ситуацията с коронавируса е изключително проблематично.

Наистина световната икономика не беше готова за такъв шок. Между другото, Кремъл не започна безсмислено да харчи пари. Някои ще кажат, че Русия няма пари, че не може да осигури големи парични инжекции. От друга страна, никой не може да каже сега дали САЩ и Европа ще успеят да удържат икономиката чрез своите методи. Ако САЩ заделят 2 трилиона долара за това, след като се вземат предвид заемите от Федералния резерв, общият размер на помощта ще стигне до 6 трилиона долара. Честно е да попитаме колко бързо джобовете на чичо Сам ще се окажат празни?

Кремъл действа в зависимост от ситуацията. Този подход вече му е помогна да избегне разпространението на коронавируса в Русия. От януари границите с Китай и Монголия вече са затворени, въздушният трафик е ограничен, визите са спрени, а от 20 февруари на китайските граждани е напълно забранено да влизат. Понастоящем на епидемиологичната ситуация в Русия може да се завиди. Има само 1036 заразени и 3 смъртни случая. А това дава на Москва изгодно предимство.

Фактор №3

Всеки за себе си. Въоръжени с това древно правило, както САЩ, така и страните от ЕС преминаха към самоизолация. Вече не се говори за солидарност. Италия се превърна в отличен пример за това колко крехки са европейските идеали. Съвсем наскоро светът беше шокиран от това как украинците се срещнаха със своите съграждани, евакуирани от Китай. Те бяха захвърляни с камъни, а по пътищата бяха изградени барикади. Това беше срам за нацията. Но това, което направиха страните от западния свят, е срам от безпрецедентни размери. Да се ​​лиши съюзна държава от възможността за закупуване на медицинско оборудване по време на пандемия е сравнимо с Мюнхенското споразумение, когато Великобритания и Франция сключиха сделка с Хитлер, давайки му Судетите.

Фактът, че Русия реши да окаже помощ, силно влияе върху доверието на ЕС. Но още по-тежко, той удря авторитета на САЩ. Очевидно е, че сега Вашингтон е принуден само безпомощно да наблюдава как Русия действително разполага военни сили в страна от НАТО и то абсолютно законно. Той наблюдава как Русия доставя лекарства за Венецуела и Иран, които биха се удавили в пандемията поради санкциите на САЩ. Руснаците успешно печелят титлата на добър човек, увеличавайки влиянието си на световната сцена.

Пекин прави същото. След като се възстанови от епидемията, Китай започна бързо да наваксва. Докато Съединените щати се окопават в континента си, целият свят насочи очите си към Изтока, разчитайки на опита на пионерите в борбата с коронавируса. Китай е щастлив да предложи помощ, като същевременно подготвя за себе си стартова площадка, до която преди му беше трудно да достигне заради САЩ. Когато коронавирусът бъде победен, китайците лесно могат да превземат нови пазари, изтласквайки отслабените държави.

Фактор №4

Вашингтон не може в момента да отговори в пълна степен на действията на своите стратегически противници. Американската администрация е принудена да изразходва ресурси за справяне с епидемията на своята територия. Ситуацията прилича на пълноценна война, а на американска земя няма войни от 155 години.

Американците нямат опит във войните. Американците въобще си нямат представа с какво си имат работа. Докато някои се крият у дома си, други умишлено излизат навън, защото имат конституционното право да го правят. Властите не могат да отговорят на това без да променят демократичните норми.

Затова пък те могат да се подготвят за най-лошото. Според вестник Newsweek Пентагонът вече е поръчал да се подготви  „строго секретен военен план в случай на срив на правителството поради коронавируса“. Всъщност този план е в случай на въоръжено нашествие в Съединените щати и включва стратегия за премахване на последствията от ядрена война.

Ако планът бъде стартиран, тогава върхушката на правителството ще бъде евакуирана, а правомощията на изпълнителната власт ще бъдат поверени на военните. Мислите, че това няма да се случи? Не забравяйте, че само преди няколко месеца никой не мислеше за пандемия и нова глобална икономическа криза. Вашингтон реалистично оценява ситуацията. Въпросът е какво ще се случи след това?

Фактор №5

На фона на всичко изброено по-горе, като вик за помощ, е изявлението на германският депутат Валдемар Герд. Той каза, че преговорите със САЩ за извеждането на ядреното оръжие от Германия не са се увенчали с успех.

„Оръжията не бяха премахнати, защото Германия всъщност все още е в окупирана държава. Американците използват позицията си, както сметнат за добре ”, призна той.

Изявлението е гръмко, но своевременно. То ви позволява да обърнете внимание на заплахата, която европейските лидери пренебрегват – ядрените оръжия. В момента в Румъния е разположена американската ракетна система Aegis. Дълго време ни караха да вярваме, че тези системи са проектирани само за противоракетна отбрана. На 19 август 2019 г., след разпадането на Договора за ликвидирането на ракетите със среден и по-малък обсег, самите Съединени щати доказаха обратното. Тогава бяха проведени тестове за изстрелване на ракетата Tomahawk чрез ракетата Mk-41. Тя е тази, която се използва при Aegis.

Достатъчно да се съберат всичките пет фактора. Когато цялата американска администрация се скрие в бомбените убежища, от международна гледна точка, САЩ ще подпишат политическата си присъда.

„Най-големият член на НАТО капитулира пред коронавируса“, ​​такива ще бъдат злобните заглавия в медиите.

Но готови ли са американските елити за такъв резултат? Готови ли са да признаят поражението си?

Коронавирусът, Китай и Русия ще натикат Щатите в ъгъла, а всички добре знаем какво прави животно в подобни случаи.

Само една искра, дори най-малката заплаха, провокация или политическо обвинение ще са достатъчни, за да провокират ядрена война. Това е най-лошият възможен сценарий. Трудно е да го разпознаеш, но той е възможен в условия, при които няма какво да губиш.

Важно е да се отбележи, че не е късно да поправим всичко, проявявайки солидарност и единство, изгубени насред пандемията. Европейските лидери не трябва да бездействат. Напротив, сега е време за решителни мерки от стратегическо значение.

Европа не трябва да се превръща в изпитателна площадка в името на чуждестранните интереси и това трябва да прозвучи на нивото на Съвета за сигурност на ООН.

Ако сега успеем да постигнем забрана за разполагане на ядрени оръжия в Европа, това ще ни спаси от катастрофата.

Петя Паликрушева, превод и редакция

Източник: https://theduran.com/the-principle-of-the-persecuted-beast-europe-is-silent-on-the-worst-coronation-crisis-outcome/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s