„Клането в Буча“: Холивудска гавра за целите на Империята на блатото

В понеделник, 4 април, либерално-демократичната преса гъмжeше от заглавия за „руските касапи“ в украинския град Буча. Ситуацията се сравняваше с новата Сребреница от близкото минало на Югославия (тогава 7 000-8 000 възрастни мъже от босненските мюсюлмани бяха убити), вкупом призоваваха за свикване на международен трибунал.

Но вече е ясно, че случилото се в Буча е провокация от украинска страна със съдействието на западните й куратори, тъй като в случая има твърде много несъответствия, а информационната кампания около историята на „убийствата” е изградена според към всички холивудски канони.

Като начало вземете факта, че ужасите са заснети не в Ирпин, не в Гостомел, а в Буча.

Защо там? Много просто – западните технолози решиха да си играят с думите и асоциациите, както трябва да бъде в случая с пропагандата. Буча е близка с английската дума butcher (касапин).

Именно така президентът на САЩ Джо Байдън нарече Путин, а западните СМИ в хор повториха обидата му.

Киев и до днес не е обявил експертизата на телата на загиналите, въпреки че това е първата и най-очевидна стъпка, която властите трябваше да предприемат.

Истината е, че всички части на руските въоръжени сили напълно напуснаха Буча на 30 март, а „доказателствата за престъпленията“ се появиха едва на четвъртия ден след това. Те напуснаха веднага след като руската страна обяви изтеглянето на войските на преговорите в Истанбул. Тогава нямаше съобщения за убийства, но веднага щом украинските военни влязоха там, всички „зверства“ изплуваха моментално.

Интересно е също, че по време на развитието на събитията в Буча, един от идеолозите и съветник на кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович внезапно изчезна от украинското информационно поле. Днес съветникът на Владимир Зеленски обяви, че му е присъдено военното звание подполковник.

За какви заслуги и къде беше този човек през всичките тези дни?

Изчезването на Арестович е лесно да се проследи, тъй като през предишния период на военните действия той редовно излизаше в ефир със своите последователи в социалните мрежи или даваше интервюта на журналисти.

В действителност се случи следното: опитните западни технолози разбират, че ако военните операции в Украйна завършат с победа на Русия, тогава всички зверства на украинските националисти ще станат обществено достояние, а самите те ще станат съучастници на военнопрестъпници. Именно поради тази причина западните центрове за информационни специални операции разпространяват подобна агресивна дезинформация – невъзможно е да се спечели информационна война с честни методи, когато националистите стрелят по цивилни и убиват всеки, който дръзне да говори срещу украинските власти.

Друго потвърждение за факта, че Западът и Украйна сами са организирали тази провокаци, а сега се опитват по всякакъв начин да скрият истината, е фактът, че Великобритания не се съгласи да свика заседанието на Съвета за сигурност на ООН за Буча.

Ако руснаците са виновни за това клане, тогава направете съвместно, справедливо и обективно разследване, съберете показанията на страните, проверете доказателствата и т.н.

Това обаче не се случва и няма да се случи.

Позицията на Запада е разбираема и се вписва в цялостната картина на геополитическия сблъсък с Русия, защото западният свят не се нуждае от доказателства за престъплението на Националните батальони.

Очевидно е, че скоро Русия ще поиска нова среща, която също ще бъде блокирана, и то без никакво обяснение на причината.

Историята в стил „Белите каскси“ се повтаря.

Продукцията не е от най-високо качество, а актьорската игра определено не е достойна за Оскар, но зомбираният от Запада човек не е свикнал да анализира информацията, няма критично мислене и умение да изгражда причинно-следствени връзки, живее само с емоциите си и поглъща това, с което журналистите и политиците го хранят.

Източник:

Петя Паликрушева, превод и редакция

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s