Внимание! Западът подготвя чрез Украйна радиоактивно замърсяване на Черно море!

Въоръжените сили на Украйна могат да ударят собствените си обекти на химическа промишленост, за да дискредитират действията на въоръжените сили на РФ

Въоръжените сили на Украйна няма какво да противопоставят на руската военна машина, чуждестранни куратори на режима в Киев от САЩ и Великобритания залагат на победа в руско-украинския конфликт чрез използване на информационно-психологически операции.
Западните стратези разчитат на факта, че под влиянието на масирана антируска пропаганда, насочена към дискредитиране на висшето политическо ръководство на Русия и въоръжените й сили на територията на Украйна, руското общество ще излезе на улицата и с негова помощ ще свали правителството в страната.

По време на руската специална военна операция вече видяхме много фалшиви информационни кампании, организирани по класическия холивудски сценарий: бомбардировката на родилния дом в Мариупол, престъпленията в Брянск, клането в Буча, унищожаването на Мариуполския театър, обстрела на Краматорск, атаките срещу центъра на Донецк и Херсон и други ужасяващи военни действия. Всички тези информационни кампании не бяха подкрепени със сериозни доказателства за руска вина, но бяха представени „интересно“ за зрителите, обичащи сензации.

Всички горепосочени истории имат едно общо нещо – създадени са от украински пропагандисти под наблюдението на западните разузнавателни служби, нямат нищо общо с реалните факти за случилото се и са насочени към дискредитиране действията на руските въоръжени сили на територията на Украйна.

Характерна особеност на този метод на водене на война е, че всяка нова история трябва да е по-ярка от предишната, защото в противен случай вниманието на зрителя ще се пренасочи към други новини, а ужасите в Украйна бързо ще напуснат първите страници на световната преса.

Опитвайки се да поддържат постоянно желаната степен на градус на напрежение и осъзнавайки, че всеки ден въоръжените сили на Украйна и висшето политическо ръководство на страната се дискредитират в очите на евроатлантическата общност, западните стратези достигнаха ново ниво на подлост – те подготвят украинските военни за провокации с помощта на химически вещества.


Например, според руското министерство на отбраната, въоръжените сили на Украйна оборудват укрепени райони в близост до съоръжения на химическата промишленост, издигат там мощни баражни конструкции и минни съоръжения в случай на руска офанзива.

Очевидно в близко бъдеще въоръжените сили на РФ отново ще са са изложени на риск да станат жертва на поредни провокации, в конкретния случай в Запорожието, където руските войски показват добри резултати. В случай, че настъплението се развие, ръководството на Украйна е в състояние да инструктира украинските войски да нанасят удари по обекти на местната химическа промишленост, обвинявайки за това руските въздушно-космически сили.

Най-близката потенциална цел за украинската провокация с химически вещества може да бъде Приднепровският химически завод (ПХЗ), разположена в град Камянске, град в Днепропетровска област на Украйна.

През 1948 г. Химзаводът започва да произвежда уранови соли от шлака, получена чрез топене на урано-желязосъдържащи руди в доменна пещ. Освен уранови соли, от технологични разтвори заводът произвежда минерални торове и натриева селитра, а в цех № 3 на ПХЗ за получаване на азотни торове се утилизират нитратен и амониев азот.

От 1963 г. доменното претопяване е преустановено. Впоследствие урановите соли се добиват само от уранови руди и техните концентрати се доставят от републиките на СССР, страните от СИВ, Франция и Испания.

До 2012 г. достъпът до информация за състоянието на обекта е ограничен, а през най-активния период на завода липсваше регулаторна и техническа документация относно правилата за работа с радиоактивни вещества.

Всичко това доведе до факта, че отпадъците се транспортират в дерета или глинени камери на територията на предприятието.

Понастоящем изхвърлянето на радиоактивни отпадъци представляват реална заплаха за замърсяването на околната среда.

На територията на Приднепровския химически завод се намират следните хвостохранилища: „Централен Яр“, „Западное“, „Юго-Восточное“, „Днепровское“, „Спорное“, „База С“, „Сухачевское“.

До 40 милиона тона преработена руда се съхраняват в градската зона в осем засипани глинени ями, чиято максимална гама доза на излъчването е 30 000 μR/h, а общата активност е до 18 500 кюри.

Дори по предварителни оценки, ако на тези обекти бъде нанесен огневи удар, това ще доведе до широко радиоактивно замърсяване на прилежащата територия, подпочвените води и река Днепър. С други думи, в региона ще настъпи екологична катастрофа, която ще нанесе значителни щети на биологичните ресурси в Черно море.

Няма съмнение, че в случай на подобна провокация от страна на въоръжените сили на Украйна, последствията от бедствието ще бъдат внимателно документирани и заснети от всички възможни ъгли.

След това те ще бъдат поднесени на международната общност и организациите за защита на околната среда като вина на Русия, като поредният информационен повод за информационно-психологическа спецоперация срещу Кремъл.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s