За нас

Worldtoday/Светът днес е независима информационна общност, основана през 2012 година, и поддържа сайта Worldtodaybg.com.

Worldtodaybg.com събира всичко от света, което Ви вълнува.

Екипът знае защо новините от света днес са важни. Представяме актуални събития, коментари, анализи, интервюта и статии за България и света в областта на политиката, обществото и културата.

Мултимедийното съдържание внася допълнителен колорит към интересните събития, които заобикалят хората.

Всеки читател има свободата и може да се включи в нашите страници с мнение, коментар или статия.

10 отговора на “За нас

 1. Господа, кой Ви зомбира? Умовете на същества податливи на зомбиране. биват зомбирани. Мислете мислещи.

  • Ако не ви се занимава да си развиете тезата – например, защо мислите, че някой е зомбиран, от кого и как е зомбиран… То поне мола Ви, уточнете към кого се обръщате! Кои „господа“ имате предвид? Аз лично считам себе си за мислещ, а за мислещи считам и авторите на сайта. Който явно е създаден именно за да се бори с пропагандното зомбиране.

 2. Vav vrazka sas strupvaneto na mejdunarodna voenomorska flota v Sredizmno more,samo Kralski Avstraliiski Voenomorski sili o6te ne sa doplavali ot Persiiskij zaliv,molj mnogo vnimatelno da podbirate materialite za publikacij…

 3. Успокойте се, драги, нека да ви обясня нещата! Сайтът „Светът днес“ има един редактор. Това е госпожа Петя Паликрушева-Иванова. Името й е изписано на страницата „контакти“, така че не може да се твърди, че сайтът е анонимен. Явно г-жа Иванова няма възможност да привлече много сътрудници (ако изобщо има такива), затова не се занимава със самостоятелно изготвяне на материали. Вместо това от други сайтове подбира материали, които счита за полезни. Стреми се да подбира информацията така, че да предлага на читателите си една друга картина на света, по-различна от тази на официалното соросоидно медийно течение. Съгласете се, че с подбора на материали може силно да се злоупотребява. Именно чрез подбор на материали соросоидните псевдо-журналисти, каквито днес в България са почти всички от бранша, манипулират общественото мнение.

  Можем само да се радваме, че някой се занимава с обратната дейност – издирва съзнателно пренебрегвани теми и материали, неудобни (за някого) информации и ги предлага на читателите. Така се компенсира официалната пропагандна манипулация. Дава се на хората един алтернативен, тоест реален поглед върху събитията в света днес.

  Това никак не е малко. Невероятна, прекрасна работа – имайки предвид, че се върши от един човек. Сайтът е добър, изглежда професионално, обновява се редовно с много актуална информация. Сдържан е, без агресивни авторски коментари и анализи. Пред нас е един типичен пример за добра, честна журналистика. Авторката не крие левите си убеждения, но и не ги натрапва грубо. Този сайт е МНОГО необходим на българското общество, защото запълва една огромна празнина в медийното пространство.

  Благодаря на г-жа Иванова! Вероятно тя не афишира името си от скромност, а не от страх или разни други, конспиративни и прочее нечестиви съображения.

 4. има ли някаква особена причина да не се съобщават имената на хората, които стоят зад този анонимен проект?
  срам, страх или практично удобство ви кара нито един материал да не е подписан?

 5. На фона на всички частни медии не можем да разчитаме на обективност. Нека да има такива сайтове.

 6. Добре е да има кой да каже истината ако и да се крие.Човек се крие,когато има заплаха.
  Да живее свободното слово.
  Такива са времената.

 7. Вие защо сте откраднали названието на предаване на Радио Свободна Европа?
  И кой сте всъщност вие, така ли смятате да правите „журналистика“ – без имена?

 8. Писателите на статии да си дават имената (освен ако не ги е страх от нещо), новините са офицялно нещо и трябва да имат офицялен източник (в това число писателя на статията) иначе звучи много несерйозно. Мартин Стоилов

 9. Моля, не ни зомбирайте без време!

Коментари са забранени.