Какво ще търси Калин Георгиев в Израел? САЩ и Израел забъркват България в световен конфликт?

20090817_0094От пресцентъра на МВР съобщиха, че Главният секретар на МВР и главен комисар Калин Георгиев, заминава на работно посещение в Израел.

Главният секретар ще има работни срещи в Йерусалим и Тел Авив от 7 до 10 януари 2013 г. Той ще бъде придружаван от директора на ГД “Национална полиция” главен комисар Ангел Антонов и от командира на СОБТ Кирил Димов.

Предвидени са срещи с министъра на обществената сигурност Ицхак Аронович и с генералния директор на Израелската полиция Йоханан Данино. Гореизброените ще обсъдят състоянието и перспективите за развитие на двустранните отношения в областта на вътрешните работи, възможностите за разширяване и задълбочаване на експертните контакти и обмена на информация в пожарната безопасност и защита от бедствия.

Главен комисар Калин Георгиев ще посети щабквартирата на специалните части, центъра за наблюдение на Полицията на Йерусалим и щабквартирата на Израелската полиция.

По информация от фейсбук, над България се оказва силен натиск да признае, че атентатът в Сарафово е извършен от Хизбула. С тази цел, Главен секретар на МВР Калин Георгиев е извикан на посещение в Израел, смятат активистите от ФБ.  Признаването от България на израело-американската теза (на какво основание, след като специализираните български органи не бяха допуснати до разследването, а след това трупове и свидетели бяха откарани в Израел, допълват активистите от социалната мрежа), би довело до ангажирането ни в конфликта в Близкия Изток с всички произтичащи от това последици.

ФБ-активистите призовават българската общественост към активност, защото очакват трагични последици от развоя на събитията около евентуалното въвличане на страната ни във въоръжен конфликт с непредсказуеми, но фатални последици за България. Активистите от ФБ подозират употребата на страната ни в поредния световен сблъсък с употреба на оръжия за масово поразяване.

Активистите от ФБ подозират още и манипулиране на резултатите от разследването на бомбения атентат през лятото.

Припомняме, че вчера (5 януари 2013 г.) американският конгрес одобри резолюция за Хизбула и атентата в Сарафово. Това е един от последните документи, одобрен от двете камари на американския Конгрес. Документът призовава правителствата на Европа и ЕС да включат ливанската организация в списъка на терористичните групировки и да й наложат санкции за подкрепата към режима на Башар Асад в Сирия.

Настоява се Барак Обама да осигури “всяка необходима дипломатическа, разузнавателна и правоналагаща подкрепа на българското правителство за разследването на терористичната атака на 18 юли в Бургас”. В резолюцията се отбелязва, че терористичният акт носи почерка на Хизбула.

Резолюцията потвърждава подкрепата на САЩ за България като член на НАТО. В документът се настоява САЩ, НАТО и ЕС да работят заедно с България, за да защитят територията и гражданите й от всяка терористична заплаха, информират от американската столица.

В същото време, българското разузнаване по случая в Сарафово не е потвърдило до момента, че Хизбула е отговорна за бомбения атентат в страната ни.

Външно министерство не реагира официално на приетата вчера Резолюция на американския Конгрес, която касае държавата ни.

2 мнения за “Какво ще търси Калин Георгиев в Израел? САЩ и Израел забъркват България в световен конфликт?

  1. Атентатът е една лъжа,режисирана от израел и сащ . Целта им е да набъркат България в техните измами и лъжи по отношение на поредната държава,която са си набелязали да превземат и това е Сирия. Истинският извършител на атентата в Сарафово е от тайните служби на една от тези четири държави – сащ,израел,англия или турция. Българският народ знае тази истина и се срамува от марионетните политици, които подкрепят тази гнусна агресия в Близкия Изток и срещу Иран. ѣѣѣ

  2. Изфабрикувания „атентат“ цели да наложи еврейски диктат у нас.България не е застрашена от атентати а неканените евреи у нас.Не трябва да позволяваме настаняването на еврейски и американските шпионски служби под предлог че щели да ни защитават от нашите приятели с които имаме традиционно добри отношения.Показването на среден пръст на „защитниците“ ни е национален дълг на всеки българин.ВЪН ЦИОНИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар