„Буда“ бил крадец на коли в Унгария и продукт на БСП

photo_verybig_107634Бойко Борисов е продукт на БСП, твръди Велизар Енчев

Велизар Енчев има секретното инфо за ареста на Бойко в Унгария, твърди политкоментаторът
Велизар Великов, журналист от тв СКАТ и политически наблюдател, твърди пред pik.bg, че Бойко Борисов е бил арестуван през 1990 г. в Будапеща, заедно с други българи там, заради кражба на коли. Енчев, тогава бил посланик на България в Хърватия и бил светкавично уведомен за инцидента.

През септември 2001 г. Велизар Енчев бил информиран от шифровчика в посолството, че лично той бил изпратил шифрограма през 1990 г. от посолството в Будапеща до отдел “Консулски” в МВнР за случая.
Енчев твърди, че му е известно името на шифровката. От нея ставало ясно, че лицето Бойко Борисов е било арестувано от унгарската полиция за участие в българска банда за кражба на коли. Шифровчикът споделил пред екс-дипломата Енчев, че може да е съвпадение на имената, защото не си спомнял второто име на задържаното лице. Но шифровчикът си спомнял, че ставало дума за бивш служител на МВР.
Велизар Енчев направил този факт достояние на Румен Петков, който през 2006 г. бил вътрешен министър. Петков не бил чувал за подобна информация, но Енчев не се отказал и информирал чрез писма министър-председателя Сергей Станишев, както и министъра на външните работи на България Ивайло Калфин. Екс-дипломатът и настоящ политически коментатор не получил отговор от нито един от двамата.
Според Велизар Енчев, документите около скандала “Буда” са автентични и свидетелстват, че Бойко Методиев Борисов е от криминалния сектор и по същество фирмата му ИПОН е равна на групировките ВИС и СИК. А само това било достатъчно, за да бъде подложен министър-председателят на наказателно преследване.
Велизар Енчев смята, че в страната ни има 23-годишна смъртоносна разправа между основните политически сили, които, обаче, и до днес си пазели гърба. Според Енчев, Бойко Борисов е проект и продукт на олигарсите от БСП, които са политически мутанти. Политическият наблюдател припомня, че Румен Петков и Бриго Аспарухов в миналото активно лансирали кандидатурата на Бойко Борисов.
За Велизар Енчев е странно и мълчанието на БСП, която 4 години управлявала България, знаейки всички тези подробности. Енчев смята, че БСП тогава, а и сега е заинтересована Бойко Борисов да върви напред, за да бъде успешно контролиран. Енчев твърди, че Румен Петков от БСП е лицето, което открито и активно е лобирало за Бойко Борисов в миналото.
Велизар Енчев пита риторично имало ли е операция на службите във фабриката за контрабандни цигари в Крайморие, в която Бойко Борисов бил собственик.

Бившият дипломат задава въпрос, дали охранителната фирма ИПОН е криминално образувание, което съществува и до днес.
Според Енчев, Румен Петков умишлено е навредил на кандидатурата на Татяна Дончева от БСП по време на кметските избори в София, лансирайки по-печелившата, според него, кандидатура на Бойко Борисов. “Румен Петков можеше да забави само с 48 часа изгонването на Бойко Борисов от МВР, с което той щеше да осуети подаването на документите за кандидатирането му за кмет на София. Румен Петков умишлено не стори това”, – добавя Велизар Енчев.
Според коментаторът, Бойко Борисов е част от вътрешно-партийните борби за надмощие в БСП, но едновременно с това като цяло е бесепарски проект. Енчев припомня, че в навечерието на кметските избори президентът Първанов приел кандидат-кмета Бойко Борисов по незначителен уж повод, но това по същество означавало явна политическа подкрепа от страна на държавния глава, която подкрепа предопределила победата на Бойко Борисов на изборите.

 

3 отговора на “„Буда“ бил крадец на коли в Унгария и продукт на БСП

  1. През Месец август 1998 ме задържаха в следствения арест на сливенското РДВР. Държаха ме 50 дни в една килия с един руснак, капитан на кораб, задържан за контрабанда на цигари. Той ми разказваше как с Бойко Борисов са правили измами с автомобилни застраховки в началото на 90-те години в Унгария. Собствениците на автомобили застраховали луксозни возила за големи суми. После давали ключове на ББ и руснака, които вечерта прекарвали през границата автомобилите в посока България, а на сутринта собствениците ги обявявали за откраднати. Много хора изгоряха по това време с такива коли, които бяха с пренабити номера. Ако някой иска нека провери в архивите на сливенския арест за руснака Павел. Не помня фамилия, но по това време нямаше друг задържан руснак в ареста. И между другото, той беше по цял ден навън и се връщаше само да спи в ареста- защо ли?

  2. Тоя неуспял разведчик и дипломатическата му работа е провал, за да стигне до подлогата на Сидеров! Добре върви! Ще научим още тъпотии от него!

    • Помисли малко, бе лумпен. Колко пъти Бойко посети Унгария като гл. секретар и мин. председател? Не смее защото там е бил магистрален грабежлия, с виден соф. бандит Митко Бомбата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s