Уго Чавес: “Не искам да умирам. Не ме оставяйте да умра” / Причината за смъртта на Чавес

B82C6380-9E45-489D-840B-5ABE421746D0_mw1024_n_sВече е известна причината за смъртта на Уго Чавес

Страдащият от рак венецуелски лидер е починал, вероятно, от сърдечен пристъп. Това твърди началникът на охраната на Уго Чавес, който заяви, че до последната минута е бил до държавния глава.

Уго Чавес, вероятно, е починал от инфаркт. С подобно твърдение излезе началникът на охраната му Хосе Орнелла, който заяви, че, макар президентът на Венецуела да имал последен стадий на рак, причина за смъртта му е била сърдечен пристъп.

Генералът съобщи на журналистите, че се е намирал редом до Чавес до последната минута на живота му. “Не искам да умирам. Не ме оставяйте да умра”, – такива, според Орнелла, са били последните думи на Команданте.

Nicolás-MaduroЗа смъртта на Чавес, който за две години претърпя четири операции, стана ясно в сряда през нощта, но официалните причини и до днес не бяха съобщени. Буквално едно денонощие преди смъртта му властите във Венецуела съобщиха, че здравето му се е влошило. При това вице-президентът Мадуро фактически обвини за болестта на Чавес САЩ. “Историческите врагове на родината ни непрестанно търсеха начин да навредят на здравето на Команданте”, – заяви той.

FOLLOWERS OF VENEZUELAN PRESIDENT HUGO CHAVEZ IN BOGOTAСпоред думите на вице-президента, въпросът ще бъде разследван от специална комисия, но една сега може да се каже, че “съответните следи са налице”. Освен това, Мадуро съобщи, че Венецуела е  изхвърли от страната военно-въздушното аташе на САЩ Дейвид дел Монако, заради опитите да се дестабилизира страната  след смъртта на Чавес.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s