Освен чрез интернет, ще ни следят и телевизионно!

bbbДори и децата вече знаят, че разни големи корпорации от калибъра на Google и Facebook следят  потребителите, щъкащи из глобалната мрежа глобално и с всички възможни средства – какво как и защо го правим – изобщо всички наши действия. Те са наясно какви уеб страници посещаваме и какви заявки за търсене въвеждаме. Безспосно, това е меко казано неприятно, нарушава личното ни пространство. Добрата новина в случая е,че все пак този акт касае се само „виртуалното“ ни ежедневие.

Лошата новина гласи, че една компания, носеща името Verizon възнамерява да направи тази грозна,  порочна практика и в реалния свят!?

Според информация в LeakSource, американският телекомуникационен оператор е подал заявка за патент, който описва приставка за цифрова телевизия, която не само ще предоставя достъп на потребителите до различни програми, но ще следи техните действия, докато те се намират в близост до нея. За целта устройството ще бъде въоръжено до зъби с всякакви датчици, камера, микрофон и дори термометър, и с тяхна помощ системата може да определя с какво се занимава зрителят във всеки един момент.

Тази приставка, досущ като една ясновидка ще може да разгадава дали се храните  или се занимавате със спорт,  или пък с друга физическа дейност, говорите ли, пеете ли т т.н и т.н.

verizonСистемата ще анализира получените данни с цел подбиране на подходяща реклама, която ще бъде извеждана на екрана.

От Verizon побързаха да се опитат да внесат упоскоение сред защитниците на човешките права, обяснявайки, че при активирането на тази функция самият потребител доброволно ще дава или не своето съгласие за събирането на информация.
Източник: mediacafe.bg – Димо Димчев

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s