Русия започна внезапни мащабни военни учения в Черно море

689943.JPEGПрезидентът на Русия и Върховен Главнокомандващ на армията Владимир Путин издаде заповед за старта днес на внезапни широкомащабни военни учения в района на Черно море.
„В 4 часа сутринта днес министърът на отбраната донесе затворен плик, който съдържаше съответната заповед“, – съобщи прес-секретарят Дмитрий Песков. Според думите му, в ученията вземат участие 36 кораба, базирани в Севастопол и Новорусийск, авиацията“. „Задействани са 7 хиляди човека“, – каза той.
Песков подчерта, че „за учения до 7 хиляди човека не е нужно предварително да уведомяваме партньорите си, в това число и тези от НАТО“. „Това е суверенно право на всяка държава да провежда планирани или внезапни учения“, – отбеляза прес-секретарят.
„Днес в 4 часа сутринта, когато Путин се намираше на борда на самолета, връщайки се от Дурбан, Върховният Главнокомандващ издаде заповед на министъра на отбраната Сергей Шойгу да започнат широкомащабни военни учения в района на Черно море“, – каза Песков. Според думите му, „става дума за крупна внезапна проверка на бойната готовност на подразделенията“.
Песков уточни, че освен корабите в ученията ще вземат участие „частично авиацията, частите за бързо реагиране, морската пехота, силите със специално предназначение към Генералния щаб“.
Прес-секретарят каза: „корабите вече излязоха от Севастопол“. „Основната цел е проверка на бойната готовност на различните подразделения“, уточни отново той.
Песков допълни, че подобни проверки ще се извършват вече постоянно.

2 отговора на “Русия започна внезапни мащабни военни учения в Черно море

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s