Инджова: зациклихме в подслушвания, няма национална стратегия

INDZHOVA_Reneta3Притеснително е, че служебният кабинет зацикли на тема подслушвания, каза председателят на НСИ и бивш служебен премиер Ренета Инджова пред бТВ тази сутрин. Тя обвини кабинета на Марин Райков и президента за „пренебрегването“ на задълженията си към НСИ, поради липса на стратегия за националната статистика.
Инджова смята, че докато Росен Плевнелиев обещава прилагане на стратегии от Дания за енергийна ефективност, жизнено важни стратегии за българския народ не се приемат и прилагат навреме. Ренета Инджова допълни, че поради приетата с голямо закъснение Стратегия за НСИ за периода 2013-2017 г., страната ни ще плаща огромни санкции, поради неспазване на дириктивите по отношение на статистическите данни.

Инджова възмутено акцентира, че от години статистическият институт не получава нито лев за реализиране на проектите си, а се ползва само „на ишлеме“, на гърба на 1100-те служители. Екс премиерът добави, че ако сега я отстранят от пост заради думите й, „няма да е първият път, в който заради добро управление получавам санкция“.

Един отговор на “Инджова: зациклихме в подслушвания, няма национална стратегия

  1. Трябваше тя да поеме икономиката на България-всички други са въздух под налягане…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s