9-те най-страшни места на планетата

Има на Земята места, които предизвикват ужас и приток на адреналин.

Кулата на лудите, Виена, Австрия

0_0

Кулата е популярна с това, че там се намира музей на патоанатомията. Преди няколко века в тази сграда имало дом за луди, а много от експонатите на музея са способни да доведат до шок посетителите. Експонатите са от миналото. Това са мумифицирани глави на бивши пациенти, различни уродливи части на тялото, които са получени в резултат на болест или генна мутация.

 

 

 

 

 

 

Замъкът на Дракула, Трансилвания, Румъния

01_12

Замъкът е прекрасен образец на румънската древна архитектура. Голяма част от популярността си замъкът, построен в готически стил, придобива след написването на знаменития роман „Дракула“. Макар учените и до днес да спорят дали е съществувал в действителност граф Дракула, пътешествието по стръмните коридори на замъка предизвиква трепет, особено ако си представиш, че от съседната стая изведнъж се появява най-известният от всички вампири в света.

 

 

 

 

 

 

 

Музей Освиенцим

3_9

 

Държавният музей Аушвиц-Биркенау, създаден на мястото на бившия фишистки концлагер от 1947 г., е едно от най-кошмарните места на планетата. Когато видиш над входа на концлагера надписа «Arbeit macht frei» („Трудът освобождава“) и разбереш от какво той е освободил повече от милион човешки същества, разумът започва да действа на бързи обороти. Експозицията включва множество експонати от страшната история на концлагера, история за убийствата и експериментите над хората.

 

 

 

 

 

Припят, Украйна

4_9

Това е град-призрак. През 1986 г. градът е напуснат от 47-те хилядите си граждани след аварията в чернобилската АЕЦ. При това градът е напуснат буквално за няколко часа. Навсякъде се виждат следите от пребиваването на жителите на града – вещи, книги…Особено впечатление правят обраслите стадиони, празните басейни, домовете, в които някога живели щастливи хора. След пристигането в града започваш да гледаш на света с други очи.

 

 

 

 

 

 

 

Катакомбите в Париж

05_11

Още по времето на Лудвик XI-ти в Париж започнали изкопни работи под града. От прословутия камък започнали да строят многобройни замъци и дворци, които и днес украсяват Париж. В резултат под Париж се образували многокилометрови катакомби. Според някои данни мрежата от подземните тунели достига няколко стотин километра. От 18 век в катакомбите започнали да полагат човешките останки от градските гробища на Париж. Човешките кости на 6 милона човека внимателно са разположени в катакомбите. Дори 15-минутното посещение на това злокобно място е достатъчно, за да изгуби човек чувство за реалността. Появява се усещането, че човек е част от едно постоянно погребение, а обратен път няма.

 

 

 

 

 

Долината на смъртта в Камчатка

123

На територията на Кроноцкия резерват се намира знаменитата Долина на смъртта. Местните жители забелязали, че когато попаднат животни тук, те умират много скоро след това. Причина за смъртта се оказал отровен газ, който предизвиква паралич на нервната система. Аналогичен ефект газът има и върху човека. Преди да убие, газът причинява еуфория, затова, дори когато чувстват надвисналата опасност от смъртта, хората и животните не напускат мястото, а умират в щастливо безумство.

 

 

 

 

 

Музей на мумиите в Мексико

7_5

Музеят е образуван в резултат на ексхумацията на останки от стари погребения, защото в градското гробище в Гуантанамо не останали свободни места. Работниците, изпълняващи ексхумацията, били крайно изненадани, защото телата на умрелите били прекрасно съхранени. Особено добре била съхранена лицевата част на черепа. Много от местните жители разпознавали в мумиите някои от своите древни родственици. Прието било решение телата да не се препогребват, а да бъдат поставени в стъклени саркофази и да бъдат изложени пред посетители.

 

 

 

 

 

Змийският остров, Бразилия

8_2

Ако посетите този остров и останете живи, то можете да разкажете за неговата необикновена красота. Богатата растителност, живописните морски пейзажи наистина са забележителни. Островът е съхранил своята девственост, благодарение на копиеглавите змии, които тук могат да се срещнат на всеки квадратен метър. Отровата на тези змии е смъртоносна.

 

 

 

 

 

 

„Музей на изтезанията“, Хага, Холандия

9_2

Прекрасно място за туристи, които имат желание да поиграят с нервите си. В музея е представен голям асортимент от експонати, които някога с успех били използвани за изтезания. Разказват, че тук пристигали екзекутори от целия свят, за да повишат квалификацията си. Всички експонати са работещи и до днес. Екскурзоводът може да ви покаже работата на една или друга адска машина.

3 мнения за “9-те най-страшни места на планетата

Вашият коментар