В САЩ започват кампания за бойкот на правителството в София

izw-3Писмо, което от 14 август се разпространява сред българите в САЩ, желаещи да подкрепят протестите в страната, е изпратено до водещите институции във Вашингтон. Инструкцията е писмата да са подписани и с адрес на подателя.

„Като гражданин на България, живеещ в САЩ, ви пиша, за да изразя дълбоката си загриженост за ситуацията в България и да поискаме вашата подкрепа за народа на България в този важен момент. Месеци наред хиляди протестират в България с настояване за оставката на правителството – една рентиерска коалиция от нереформирани проруски бивши комунисти, клиентелистка партия, употребяваща етническо малцинство чрез политическата си машина и ултранационалисти, които са едва прикрити яростни ксенофоби.“

Не е известно кой направлява протестиращите в настоящата инициатива, но са извистни призивите текстът да бъде изпращан до Джо Байдън, до сенатската комисия по външна политика, до Държавния департамент и до конгресмените в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ.

„Призоваваме правителството на САЩ и други съюзници в общността на демокрациите да признаят българското правителство за това, което то в действителност е – елементарен заговор, въплъщаващ брак по сметка между останки от комунистическото минало и грозното наследство на бившите спецслужби, мутирали в „бизнес елит“ от олигарси и лидери на организираната престъпност.

Призоваваме за бойкот и дипломатическа изолация на всички правителствени представители, назначени от сегашното правителство докато нови избори не дадат шанс на България. Българите се нуждаят от всякаква подкрепа в опита да си върнат страната и да прогонят призраците на комунизма там, където им е мястото – на бунището на историята“.

В писмото четем още: “ „коалицията опита да предаде силите за сигурност на страната в ръцете на сенчести олигарси като Делян Пеевски, да предаде целия енергиен сектор в руски ръце и се опитват да се финансира като потопи държавата в труден за изплащане публичен дълг.“
„Българите по в родината си и света настояват за промяна, която започва просто с шанса да гласуват на нови избори, на което правителството отговаря с полицейско насилие, опити за криминализиране способността на неправителствени организации да участват в протести и кампании за публично очерняне на лидери на гражданското общество

Взимайки пример от Русия на Владимир Путин, правителството обвинява неправителствени организации, че са финансирани от Запада, опитва се да забрани на служители в публичната администрация да говорят спокойно във „Фейсбук“ и бърза да подмени хиляди професионалисти с политически довереници, за да може колкото се може по-бързо да ограби активите на страната.

Тревожно е, че властите плиснаха хомофобска реторика и нападки срещу малцинствата, раздухват национализъм в опит да компрометират настояванията за промяна и нови избори.“

Редакцията установи още, че писмото, предназначено за официалните институции на САЩ, е подпогвено предварително и е достъпно за свободно изтегляне и ползване, публикувано е чрез 4 линка, намиращи се в някои твърде положително настроени към протестите електронни издания.

9 отговора на “В САЩ започват кампания за бойкот на правителството в София

  1. имаме нужда от помощта на българите в чужбина преди да паднем отново ПОД ИГОТО!

    • ЧИЕ „иго“? Аз виждам едно иго, и под него ние, българите, ВЕЧЕ СМЕ паднали. И умираме, изчезваме с невероятна скорост, понеже това иго не е обикновено, а геноцидно. Не ни е поробил стопанин, а ненавистен враг, който лакомо ни изсмуква кръвта, преди напълно да ни довърши.

      Най-страшното робство започва с поробване на УМА на човека. Затова в днешния свят най-страшни и най-ефективни са психо-войните. Войни идеологически и пропагандни, войни за умовете на хората. България беше нападната още през 1989 година и оттогава вече над 20 години българският народ е напълно зомбиран. Соросоидните НПО-та („мозъчни тръстове“) свършиха тази „прекрасна“ идеологическа работа. Новоизпечените ком-соц-капиталисти и ДС-олигарси, подкрепяни вътрешнополитически от „демократите“ и външно-политически от всевъзможни „евроатлантици“, неолиберали и чужди тайни служби, довършиха останалото. „Преходът към пазарно стопанство“ за България се превежда кратичко като „Път към гроба“.

      Най-страшното иго е това, което остава невидимо за поробения. Няма по-страшно нещо от това – да си влюбен в паразита, който ти пие кръвта, да му слугуваш, да нападаш яростно НЕГОВИТЕ врагове и да риташ и плюеш по спасителите си. Това е малко нещо като сюжет на холивудска антиутопия… Но в България, за съжаление, такава е жестоката реалност.

      • “ Най-страшното иго е това, което остава невидимо за поробения. Няма по-страшно нещо от това – да си влюбен в паразита, който ти пие кръвта, да му слугуваш, да нападаш яростно НЕГОВИТЕ врагове и да риташ и плюеш по спасителите си. „. Ето точно такова чудо аз наричам „полезен идиот“ – те му дават въже,за да се обеси,но той до последно твърди,че това е красива вратовръзка.“Полезен“ е ,разбира се, не на себе си , на близките си и на народа си.

    • Спокойно,изпредварихме подателите на писмото и още миналия месец завесохме в посолството на Сащ в Сохия схема-кой стои зад протестите-шепа Соросоиди,Прокопиев,кръгът Капитал и сие .. и т.н.Жълтите плочки на се София и София не е България.Шепа протестиращи срещу многомилионен Народ, подкрепящ правителството

      • Какви кръгове, драга?!? Ще ви се! Сънувайте си съня, рано или късно, истината ще ви застигне!

      • Анонимния, добре поне, че като типичен неолиберален соросоид не отричаш истината като нещо обективно съществуващо. Нали вие сте Понтий-пилатовци – за вас истината е само „въпрос на гледна точка“ и на личен вкус… Но да, всъщност истината съществува. И особено Истината с главно „И“. И тя наистина ще светне някой ден, даже и пред слепите.

  2. Интересно, какво оценяваме с тези палчета по-горе: работата на редактора + полезността на новината, или САМАТА новина?

    • Тези паразити(соросоидите)няма да мирясат ЛЕСНО. Само изибличителен и словесен бой в Инт.с факти документи, каквито има в изобилие, ако не помага, и МВР и ДАНС трябва да се намесят и ги хванат за ушите.
      ТЕЕЗИ гадини имат дълъг стаж и опит, и борбата с тях няма да е лесна.
      НОО, КАКТО СЕ КАЗВА, НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВО,
      И НИЕ ЩЕ ГИ ПОБЕДИМ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s