Сенатор от Кентъки: атаката срещу Сирия ще унищожи християните там

cq5dam.web.1280.1280.jpegСенаторът републиканец Ранд Пол се обяви срещу война на САЩ срещу Сирия. Политикът отбеляза в реч, че в Сирия живеят 2 милиона християни, а международна намеса в сирийския конфликт ще постави под заплаха живота на най-голямата християнска общност в Близкия Изток.

В интервю по радиото по време на шоуто на Майк Хакъби Ранд Пол каза: „Не бих искал САЩ да употреби моите деца за убийството на християни в Сирия“.

Политикът отбеляза, че ако ислямистите, войващи срещу правителствените войски в Сирия, дойдат на власт, то на християнското малцинство там ще му бъде много тежко, а международен сблъсък в този случай няма как да бъде избегнат.

По официални данни, 10 % от населението а Сирия изповядва християнска религия. Половината от тях са православин, 18 % – католици (главно членове на Сирийската католическа и Мелкитската католическа църкви). Има значителни общности от Арменската апостолска и Руската православна църква.

Припомняме, че държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон не планира да проведе в Сирия наземна операция. Но Америка продължава да настоява за силово решаване на въпроса около употребата на химическо оръжие в Сирия, заявявайки, че отровните вещества са били използвани от правителствената армия на Башар Асад, а не от метежниците.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s