Бивш: САЩ превърнаха интернет в милитаризирана зона

d435Бившият шеф на Агенцията за национална сигурност на САЩ Майкъл Хейдън заяви, че Америка трябва да бъде обвинена за превръщането на Интернет в „милитаризирано пространство“. Той каза още, че Gmail е „любимата пощенска кутия на терористите“.

„Терористите от цял цвят предпочитат Gmail. Google едва ли ще ви каже това в рекламата си, то това е безплатен и общодостъпен сървър и  терористите го предпочитат“, – каза Хейдън по време на мероприятие за „противоречията между безопасността и свободата“, проведено в една от църквите във Вашингтон.

Според думите на бившия шеф на Агенцията за национална сигурност на САЩ, „всеки има право да предяви обвинение към САЩ за милитаризиране на Интернет“.

„Ние създадохме Интернет, той всъщност е американски. Хората ще ни помнят с това така, както помнят римляните, заради пътищата им“, – отбеляза Хейдън.

„За мен главният проблем на Интернет е анонимността. Интернет е цифрово пространство или зона на война на всички срещу всички“, – добави ветеранът от спецслужбите.

Американската Агенция за национална сигурност дълги години работи с програма PRISM. В рамките на тази програма подчинените на Хейдън са подслушвали телефонните разговори и са проследявали електронните съобщения на лица, които от гледна точна на сътрудниците на специалните служби, биха могли да бъдат съпричастни към престъпление. Сътрудници на водещи американски телекомуникационни компании и гиганти в интернет-индустрията са помагали на АНС да следят клиентите им.

Информацията за проекта ПРИЗМА попадна в медиите чрез бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън. Той предаде на британски и американски журналисти голям брой документи, от които ставаше ясна работата на спецслужбите. Публикуваните от Сноудън документи предизвикаха поредица от огромни скандали. Стана ясно, че агентите на АНС са подслешвали преговорите между представители на Евопейския съюз и са шпионирали дори президентите на Бразилия и Мексико.

Сноудън избяга от САЩ в Хонконг, а после поиска убежище в Русия. В края на юни той получи разрешение да остане в Русия за година.

Западните издания продължават да публикуват материали, сътворени на базата на документите на Сноудън. Така в средата на септември немското издание Der Spiegel съобщи, че американските агенти са проследявали и транзакциите във  Visa.

Един отговор на “Бивш: САЩ превърнаха интернет в милитаризирана зона

 1. Проблемът не е само в борбата с анонимността, в тоталния контрол над потребителите и същевременно в безконтролния достъп до личната им поверителна информация. Шпионирането и контролът са само част от проблема. По-страшна е активната намеса на новите „военни“. Защото като кажеш „а“, веднага след това ти идва да кажеш и „б“, нали?

  Нашите врагове – това са новите „кибер-войници“! Те пълзят из мрежата като паяци – не убиват, само чаткат по клавиатурите с потни пръстчета. Те ни заливат с пропаганда, насаждат лъжи и психологически настройват съзнанията. Войната е за ВАШИТЕ УМОВЕ, скъпи българи! Няма нужда от танкове и бомби, за да ви поробят. Достатъчно е да ви обработят в мрежата и вие сами ще пожелаете да си наденете хомота, че даже и под ножа им ще легнете. И даже ще хвалите убийците си, и ще им целувате ръчичките. Не ви ли се вярва? Но е така, защото те са майстори в манипулацията, в лъжата, в извращаването на истината, а пък вие приемате безкритично всичко, което ви сервират. Ето какво правят тези същества с вас, и ето как:

  Governments Hire Web Trolls to Sway Public Opinion:
  (Правителства наемат уеб-тролове за да влияят върху общественото мнение)
  prisonplanet.com/governments-hire-web-trolls-to-sway-public-opinion.html

  Това, което в клипчето се казва, че било правело турското правителство не е изключение. Турците просто са били хванати при опита им да отговарят на същите нападения, на които те самите са били подложени. А нападенията са започнали отдавна. Тази мръсна дейност започнаха първи САЩ и Канада, после и Израел. С това вече се занимава и Китай. Днес психо-манипулации в мрежата поръчва всеки, който има някакви „свободни парички“ и се опитва да влияе на политиката. У нас това са всички соросоиди, чиито парички в крайна сметка идват от Вашингтон (от Пентагона, от Ленгли…) и от Тел-Авив, но също и от други разни „братски“ западни държавни служби. Те естествено, отдавна са окупирали телевизията и радиото (типичен пример са бТВ и „Хоризонт“-„Преди всички“), но това им е малко – техен е вече и Фейсбоклук, и Театър…

  Добре, че има и българи, които им се съпротивляват. За разлика от подлите платени марионетки ви посочват истината доброволно и съвсем безплатно. Правете го и вие – информирайте се и се съпротивлявайте!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s