Виктор Янукович е в Русия

previewРуската Федерация ще гарантира безопасността на Виктор Янукович на територията си, съобщи за ИТАР-ТАСС източник от властовите структури в страната. Според данни от агенцията, той вече се намира на територията на Русия.

„Във връзка с това, че президентът Янукович се обърна към Русия с молба тя да гарантира неговата лична безопасност, съобщавам, че молбата е била удовлетворена“, – цитира ИТАР-ТАСС думите на информирания източник от Русия.

Днес Виктор Янукович направи изявление, в което се казва, че той смята себе си за законния президент на страната и моли Русия да гарантира личната му безопасност. „Принуден съм да моля Русия да гарантира личната ми безопасност от действията на екстремистите. За съжаление, всичко, което се случва сега във Върховната рада в Украйна, няма легитимен характер. Решенията, които се вземат в парламента в отсъствие на много членове от „Партията на регионите“, на други партии, които се опасяват за сигурността си, а някои са били подложени на физическо насилие и са били принудени да напуснат територията на Украйна, са незаконни“, – се казва в неговото обръщение.

Главната прокуратура на Украйна заяви, че Виктор Янукович е обявен за международно издирване. Според мнението на зам.главния прокурор на страната, отстраненият от властта президент не е напускал територията на Украйна.

Добавяме, че в петък, 28 февруари, в Ростов-на-Дон в 17.00 ч. ще се състои брифинг на намиращия се в момента в Русия президент на Украйна.

5 отговора на “Виктор Янукович е в Русия

  1. Да не се залъгваме, И Русия и САЩ, а и ЕС не им пука толкова за обикновения украинец, те си имат собствени цели и искат да ги постигнат! Украйна трябва да остане цяла и независима държава, а не „великите“ сили да я притискат в ъгъла и да я използват като средство за постигане на доминация! На Украйна и трябват нови и силни политици, за съжаление те нямат такива! Лошото е, че както винаги, обикновения човек ще тегли непосилната тежест, създадена от подкупни, крадливи и предателски действия на политиците. За съжаление нещата там ще вървят все по надолу и ще стават все по зле! За съжаление!

  2. Както се вижда, по въпроса за Украйна не може да има еднозначно мнение. За Русия Украйна е това, което за нас е Македония. Желанието на западните сили да унижат Русия чрез Украйна е прекалено навиване на пружината. Тя може и да се скъса. Със сигурност някои региони от Украйна (като Крим, както вече споменах) са с преобладаващо руско население и по традиция са руски територии. Украинският национализъм от своя страна (не лишен от основание – да си спомним изкуствено причинения глад през 30-те години, т. нар. ГОЛОДОМОР) е наситен с омраза към руснаци, евреи и всички инородни елементи. Той не може да бъде двигател на украинската нация към структурите на ЕС и европейците трябва да отчетат това. Евентуалното приемане на Украйна в ЕС ще доведе до големи проблеми в Съюза защото това е огромна територия с още по-огромно население, изпитващо невероятна икономическа криза не от днес, а от поне 20 години. Приобщаването на България и Румъния, кризата в Гърция може да се окажат като детски играчки в сравнение с катаклизмите, които може да претърпи Съюзът при евентуално приемане на Украйна.

    • Да, но по отношение на преврата, който беше осъществен там, МОЖЕ да има еднозначно мнение. И то е единствено и само ОТРИЦАТЕЛНО.

      Вече всички, даже и най-отчаяните олигофрени, разбраха че това беше не „революция“, а движен отвън преврат. Разбраха и кой стои зад него, и защо беше цялата работа. Кой поръчва, кой плаща, чрез кого плаща, кой прокарва идеологическата подготовка, кой осъществява политическото покривало, кой води медийното прикритие, кой върши мръсната работа, кой е глупака, кой негодника, кой ръжена… Всичко стана ясно – всички роли и всички действащи лица.

      А останалото… Това са едни геополитически подробности. Украйна беше нестабилна страна в досегашния й вид. Единна „украинска нация“ всъщност така и не успя да се сформира. Може би сега, като се поотръска Украйна, да се стигне до едно по-справедливо и по-устойчиво състояние. Което по-добре ще отговаря на историческите и културните реалности.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s