Именията на евромайданци

1393441152_485572_originalВладенията на украинските опозиционери и на неотдавна освободената от затвора Юлия Тимошенко впечатляват. Любопитно е защо сега промайдановските журналисти и някои блогъри предпочитат да наздъртат в резиденцията на Янукович, но да не гледат към лидерите на десните екстремисти в Украйна? Защо никой не поиска до момента да покаже фотографиите на хамбургското имение на Виталий Кличко (което ,на всичкото отгоре, не е посочено в декларацията за доходите му)? Та имението на Кличко може да впечатли всеки – то демонстрира истински вкус към разкоша, достоен за бъдещ президент на Украйна.

Да започнем по ред на номерата. Голямото семейство на Юлия Тимошенко няма проблем с парите, както неправилно се твърди на „майдановската революция“. Както изяснихме, още през 2008 г. сестрата на Юлия Тимошенко Татяна Шарапова се е преместила да живее в имение, разположено в централната част на Днепропетровск, в съседство с легендарното място, известно в града като „дома на Тимошенко“.

1393441202_485825_originalИмението на Тимошенко на улица Барвинковска е построено още в средата на 1990-те, в разгара на бизнеса на ЕЭСУ. Имението е построено срещу райизпълкома в Бабушкинския район – който някога е оглавяван от свекъра на Юлия Тимошенко Генадий Афанасиевич. Но, казват, Тимошенко не успяла пълноценно да живее тук – тя провеждала по-голяма част от времето си в Киев, защото в края на 1996 г. е избрана за депутат.

Над сградата се издига асаньор.

По думите на очевидци, вътре в дома на Тимошенко има асансьор, а стените са украсени с гоблени с рядка красота. По време на гоненията се появи информация, че имението на Тимошенко е продадено. Какво се е случило в действителност – не е известно. Днес в този дом живее майката на Тимошенко със сетра си – Антонина Уляхина.

1393441326_486154_originalНо, освен майката на екс-премиера-министър Юлия, в този район живее друга близка на Тимошенко. Неотдавна, в навечерието на Нова година, дъщерята на Татяна Уляхина Шарапова – т.е. браговчедка на Тимошенко – се е настанила в съседно имение. Сградата изглежда абсолютно нова, и, както ни се струва, по размерите си дори превъзхожда дома на майката на Тимошенко. Именията на майката на Тимошенко и на Татяна Шарапова граничат едно с друго и са свързани с вътрешен двор.

Двете имения заемат целия квартал между улиците Барвенковска и Телман. Понастоящем между първото и второто имение вече се издига….трето. То е разположено на територия между двете имения.

1393441337_486071_originalЗа последните две и половина години семейството на Тимошенко е станало собственик на три имения.

През 2005 г. в дома се пренася дъщерята на Юлия Тимошенко (неотдавна Евгения напомни за себе си, защото реши да отпразнува рожденния си ден в най-скъпите хотели в Рим, тъкмо в разгара на кървавите събития на Майдан).

1393441456_486625_original

 

 

 

 

 

 

 

1393441472_486662_original

1393441517_486978_original1393441533_487205_original

 

 

 

 

 

Имението има пристанище за кораби и плаж.

1393441638_487680_originalПрез 2013 г. журналисти от „Кореспондент.нет“ успяват да посетят опозиционни
те лидери Арсений Яценюк и Виталий Кличко.

Домът на Арсений Яценюк в село Новие Петровци – двуетажна сграда: жилищна площ – 160 кв.м., заедно с прилежащите части – 298 кв.м. До основната сграда е разположена сграда за охраната, басейн, градина. В градината са посадени дървета – сливи, ябълки, праскови, монтирана е детска площадка. В средата на имението има дървено декоративно мостче, в ъгъла – дом за гости от 114 кв.м. Може да се каже, че всичко е достатъчно скромно, но Арсений Яценюк го очаква голямо бъдеще, както видяхме от прихванатата „изповед“ на Виктория Нюланд от Държавния департамент на САЩ.

1393441695_487470_originalИ все пак, има една малка подробност, извънградската вила на Яценюк не се различава от типичните местни строежи – от скъпите имения. В декларацията на Яценюк е посочено, че площта на вилата му е равна на 300 кв.м. От снимките е видно, че в двора има детска площадка, фонтан, сграда за охрана, басейн и още две съоръжения, едно от които прилича на сауна.

1393441719_488126_original

 

 

 

 

 

 

1393441788_488275_originalСега да погледнем владенията на Виталий Кличко. Той живее в центъра на Киев на ул. Богдан Хмелницкий – в стариннна 6-етажна сграда в класически стил, построена през 1991 г. На първия етаж е съхранена декоративна резба от дърво, напомняща царските времена. Сградата има 3 етажа, шест жилищни стаи, четири бани и тоалетни. Общата площ е 225 кв.м. Голяма част от сградата е заета от двете гостни. Над едната от тях е построена библиотека с прозрачен под от закалено стъкло. На горното ниво се намира кабинетът на стопанина, а най-отдолу – три спални.

В декларацията си Кличко е посочил тази сграда (с площ 225 кв.м.) В действителност Кличко има не само този имот.

Основната резиденция на Кличко се намира в Хамбург в един от най-престижните райони – Отмаршен, в близост до Парк Ениш. Имението на семейството изглежда повече от престожно в сравнение с домовете на местните бюргери. Четириетажната сграда с кула и голяма мансарда в задния двор е оцветена в бяло. В двора – закрит гараж за два автомобила. Информационна агенция Banker.ua твърди, че домът принадлежи на Кличко, но е бил укрит от властите, не присъства в подадените вече декларации за доходите. Ако вярваме на официалните данни, освен дома си в Киев Виталий и Наталия Кличко не притежават никакво друго недвижимо имущество.
1393441823_488615_original
А сега да се запознаем с реалната недвижимост на бъдещия кандидат за президент на Украйна Кличко в град Киев.
Дом Номер 105 по пр-т Бажана, дом 24/1
Дом номер 25 в дом Номер 8 на улица Декабристи в Киев. Площ: 116.4 кв.м. (обединени са два имота)
Дом Номер 23 на улица Димитров, 9А Площ около 120 кв.м.
Дом Номер 7 на булевард Украинки, 21
Дом Номер 19 и 20 в дом Номер 30/10 на ул. Хмелницкий, площ 1259.1 кв.м. Дом Номер 25 (обща площ 191.1 кв.м.) е била подарена на дъщерята Руслана Кухаренко.

 

 

 

 

1393441846_488837_originalЛюбител на натруфени строежи е и представителят на Националната банка Пьотр Порошенко. Грандиозната вила се намира в „евроселото“ Козин около Киев. Размерите са не по-малко от 1-2 хектара. Огромен дворец в класически стил, напомня Белия дом. Картината се допълна от по-малка сграда, която се намира на около 20 м. от основната сграда. На територията на имението има нещо, което напомня сграда за гости, две беседки около вода и колонада…

Как да не се зарадва украинкият народ, който тези дни разгледа резиденцията на Янукович в Межигорие. Но екскурзии до именията до евромайданските имоти, подобна на проведената вече такава до Межигорие, незнайно защо никой от новата власт не обещава.

1393441955_489150_original1393442037_489714_original1393442052_489252_original1393442060_490119_original

Реклама

4 отговора на “Именията на евромайданци

 1. Спомням си една апологетика, която един наш новозабогатял телевизионен водещ дръпна по телевизията. Не помня кога точно, може преди пет години да е било, но бях много впечатлен. „Ама защо тези прости българи са все против богатите, защо ги мразят? Какво лошо има в това да си богат? Нали това искахМЕ (!) всички, нали така е и на запад, предприемчивите стават заможни, това не е лошо, достойно е, щом човек честно е работил, плащал си данъците… Това е то демокрацията… Завистници – край нямат, психология на плебеи…“ – И така нататък, и така нататък, все в този дух…

  • И как да му обясниш на такъв индивид, че повечето наши новозабогатели „капиталисти“ нямат нищо общо с никакъв професионализъм, с никакъв честен упорит труд, с никаква предприемчивост и производителност, с никакви таланти и най-важното, с никаква почтеност? Че са изкуствено създадени (всички знаем как и от какъв материал), за да се предизвика „първоначалното натрупване на капитал“, което да задвижи новата ни „капиталистическа икономика“?

   Не само, че не си плащат данъците тези неморални индивиди, забогатяли по най-долни начини – незаконни и полузаконни… Но и освен това разсипват, унищожават всичко, което не успяват лично да заграбят, до което се докоснат – вредят на България и на българския народ по всевъзможни начини – икономически, политически и идеологически.

   Ето затова ги мрази народът. Защото богат се става само по три начина: с грабеж, чрез женитба и по наследство. А последните два не важат за българските новобогаташи.

   И точно същите „честно забогатели предприемчиви граждани, които си плащат данъците“ са описани и по-горе. Украински „опозиционери“ – всъщност, същите като нашите „червени“ партийни номенкрлатурчици, демо(но)крати, фашисти, агенти (бивши – от националния агентурен, апарат, но също така и чуждестранни), национални предатели, ибрикчии и откровени бандити. Същите като нашите тук – сган, намрила уютно местенце в гънката между политика и икономика, между държава и „бизнес“, под топлото покривало на чуждите (и родните) агентури.

   Но ето, че и тук ще се появят соросоидите да ги защитават такива, с приказки като на оня телевизионен водещ – сещайте се кой е той… Отсега ви предупреждавам.

   • И впрочем, не че съм толкова коректен и тактичен, или пък страхлив, та не искам да ви кажа името на оня ТВ водещ, с многото пари и с капиталистическата реторика. Но не мога, защото сайтът е настроен да филтрира коментарите, които съдържат неговото име. Чудя се по каква логика ТУК, именно ТОЗИ сайт, и с ТОЗИ редактор, се оказва такава протекция на един от апологетите на капитализма. Лично приятелство ли е, или какво?…

    Но така или иначе, не мога да ви кажа името му – коментарът ми бива автоматично блокиран. Ето защо – сетете се сами кой е той. Един такъв, разплут, с торбички под очите. Но изобщо не ме дразни външният му вид, лошо ми става от идеологическите демагогии, които бълва от екрана. И които ей-сега ще забълват и тук соросоидите. По което, впрочем, сами можете да си направите изводите кой кой е и за какво се бори.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s