Шойгу: В Украйна използваха сценария на „арабската пролет“

13011019520082Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу сравни събитията в Украйна със сценария на „арабската пролет“, т.е. с народните въстания в Тунис, Египет и Либия, в резултат на които властта бе взета от екстремисти.

„С дълбоко съжаление отбелязвам, че сценарият, разработен по модел „арабска пролет“ е приложен и в Украйна“, – цитира РИА Новости изявлението на Сергей Шойгу.

По-рано подобно сравнение бе направено от спикера на Държавната дума Сергей Наришкин. Според него, в Украйна за първи път в Европа е приложен сценарият „арабска пролет“.

В изявлението си на 18 март Владимир Путин заяви, че в света се наблюдават цяла поредица от управляеми „цветни революции“. Хората в „пролетните“ страни са били изморени от тиранията, нищетата, от отсъствието на перспективи – и това цинично е използвано от тези, които са провокирали безредици. „Върху тези държави са наложени стандарти, които по никакъв начин не съответстват на техния начин на живот, на традициите им, на културата на тези народи. В резултат вместо демокрация и свобода хората получиха хаос, взрив на насилие, поредица от преврати. Арабската пролет бе заменена с арабска зима“, – каза Путин.

Според думите на президента на Русия, подобен сценарий е бил реализиран и в Украйна. В момента е в ход по-рано подготвена, добре снабдена армия от екстремисти, уверени са руските политици.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s