Comedy Central: „Американците ще освободят Украйна от Путин, когато я намерят на картата“

1382114392990Колкото по-малко американците познават ситуацията в Украйна, толкова повече те искат да изпратят там войски. До този извод достигна водещият на хумористичното предаване The Colbert Report на телевизия  Comedy Central.  Той отбеляза, че само всеки шести американец може да открие Украйна на картата на света. Затова пък много я „откриват“ в Гренландия, в Африка и дори в САЩ.

Част от предаването: „Граждани! Ето вече три седмици изминаха от деня, в който Владимир Путин анексира Крим.  А президент Обама и до днес отказва да се намеси. Момчета, ние трябва да нахлуем там, защото армията на Путин ще завоюва цяла Европа по път за Уестерос (бел. ред. – Уестерос – един от континентите от измисления свят в „Игра на тронове“.

Ще ви кажа нещо искрено: всяка вечер превключвам от Фокс нюс на всички тв канали последователно, да са погледам малко филма. Но съм убеден, че Путин разполага с дракони. Това е самата истина.

Сега ще кажете: „Стивън, САЩ няма там никакви законни интереси, защото, според неотдавнашното допитване, проведено от The Washington Post, само един от шестима американци може да открие Украйна на картата. Впрочем, двама успяха да намерят Уолли (бел.ред, Уолли – герой от детската книга „Къде е Уолли?“, състояща се от задачи да се открие Уолли на картинка с голям брой хора).

Но това допитване показа, че колкото по-малко знаят американците за местоположението на Украйна, толково повече те искат САЩ да се намесят в проблема.

Кое не ви е ясно? Това е Америка! Ние нямаме никаква необходимост да знаем къде се намира която и да е държава, за да изпратим войската си там. Да! Пиф-паф!

Вероятно, после все пак ще поискате да потърсите в Гугъл къде е тази държава. Но може би ще го направите след като издадат заповедта за военната ни намеса там.

Но защо не знам къде е тази държава? Може би тя нещо крие от света? В действителност, съществуват сума ти места, в които бих искал да нахлуя само защото не знам къде се намират те. Парагвай, Узбекистан, това са места, които, по дяволите, нищо не ми говорят.

И знаете ли какво, момчета? Аз вярвам в демокрацията, особено когато става дума за география. Където кажат американците, там ще се намира Украйна. А ако трябва да се вярва на това допитване, американците казват, че Украйна е навсякъде.

Съдейки по всичко, има малко Украйна в Гренландия, още мъничко в Африка. Късче Украйна има дори в Индийския океан! Между другото, това е единствената „Украйна“, за която CNN днес постоянно ни говори. Не знам с какво е свързано това, но е факт.

Най-много тревожи фактът, че малко Украйна има и в щата Айова. А това означава, че Владимир Путин скоро ще нахлуе в тази щат, а после ще стане най-популярния член на партията на консерваторите. И всичко това с помощта на драконите (бел.ред – препратка към игралния филм).

Все ми е едно, както казват другите. Не бива човек да се доверява на географските карти. Те всеки път показват различни неща. По-рано там беше Пангея. И изведнъж, само след някакви си 300 милиона години, там вече картината е друга.

Е, решете вече, най-после: Аляска там някъде отгоре ли е или тя е някъде под Аризона и недалеко от Хаваите (бел.ред. – на географските карти в САЩ често пренасят Аляска в левия ъгъл, за да направят картата по-компактна).

Миналата година бях в Идитарод (бел.ред. – Идитарод – захвърленият град в Аляска) и не взех със себе си нищо, освен бански. Измръзна ми всичко, освен топките.

Общо взето, браво на американския народ. Приятно е човек да осъзнае, че колкото по-малко знаете за кризата в Украйна, толкова повече искате да изпратим там въоръжени сили. А аз, от своя страна, ще продължа да мълча по този въпрос. Като пън!

В ефир на 08 април, 2014 г.

Един отговор на “Comedy Central: „Американците ще освободят Украйна от Путин, когато я намерят на картата“

  1. Насладете се на клипчето тук:
    thecolbertreport.cc.com/full-episodes/8ase07/april-8–2014–jane-goodall
    Между другото, това там не е единствената тема. Човекът така разнищва САЩ – отвсякъде, че след като накрая си затвориш ченето и си избършеш сълзите от смях, започваш да се чудиш, колко ли още му остава да живее…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s