ARD: Окупираният Донбас не желае преговори с „киевската хунта“

ardМинистър-председателят на Донецката народна република съобщи за подготовката на предложение до МВнР на Русия за влизане на републиката в състава на Русия. Той също отбеляза, че Донецк няма намерение да участва в каквито и да са кръгли маси за регулиране на украинската криза, защото територията им е окупирана от „киевската хунта“. Министърът на отбраната на републиката заяви за опасността от война и призова гражданите да се запишат в редиците на опълченците, съобщава ARD.

Думи, а не оръжие – под такъв девиз днес в Харков започва втората кръгла маса за регулиране на държавната криза в Украйна. На срещата участват украински политици и представители на обществеността, най-вече от източната част на страната. Срещата не е постигнала осезаеми резултати. Проруските сепаратисти не са присъствали на масата на преговорите, те, по принцип, не искат да участват в подобни мероприятия. Те не са заинтересовани да участват в такъв диалог, твъди изданието. Думи вместо оръжие –  така звучи техният девиз по отношение на правителството в Киев.

Днес около Славянск отново се водят боеве. След битката за телевизионната кула украинската армия продължава да държи града в обръч. Сепаратистите се намират в центъра.

Харков. Около сградата са се събрали проруски демонстранти. Вътре се правят опити с помощта на думи да се предотврати разцепването на страната. Там са се събрали бивши президенти, политици от двата врежески лагера. Но, независимо от многобройните призиви, за пореден път звучат отдавна популярните вече позиции на страните по проблема.

Не е лесно така бързо да се преодолее огромната пропаст между лагерите. Нещо повече, ако на преговорите отсъства една решаваща група, то преговорите са обречени на неуспех.

Волфгант Ишингер, модератор на кръглата маса: Не съм в състояние да критикувам факта, че хората с автомати Калашников – да ги наречем така – не присъстват тук.

Министър-председателят на Донецката Народна Република Бородай, който днес бе представен пред обществото, е гражданин на Русия, живее в Москва. Той коментира ситуацията така:

Александър Бородай, самопровъзгласен за министър-председател на ДНР: Ние сме окупирани от войските на киевската хунта. Нямаме време за кръгли маси.

Но властта готви допитване за присъединяване към Русия. Дали някой иска да попречи на предстоящите избори?

Александър Бородай: Нямаме намерение да правим каквото и да е. Избори просто няма да има.

Самоувереността му укрепва с всеки изминал ден. Вчера сътрудници на МВР без видима съпротива са напуснали казармата си по настояване на въоръжени хора.

Кореспондент: Но къде отивате?

Милиционер на Украйна: Питайте тези, които са в маски.

Мъж: Те трябва по най-бързия начин да решат следното: ще преминат ли на другата страна или не. Ние ще ги съберем на едно място, за да можем по-лесно да ги контролираме.

Новият министър на отбраната, който днес вербува нови доброволци, показа, че сепаратистите имат сериозна настройка върху събитията.

Игор Доркин, самопровъзгласен за министър на отбраната на ДНР: Вероятно остават броени дни до момента, в който ще започне войната, която ще стане причина за стотици убити и ранени.

Според думите му, в редиците на опълченците трябва да се запишат опитни офицери.Приемат се и жени, заяви той.

В ефир на 18 май 2014 г.

2 отговора на “ARD: Окупираният Донбас не желае преговори с „киевската хунта“

 1. Ето ви още нещо – малко картинки, да видите какво получават „проруските сепаратисти“ от киевските „обединители на нацията“. И сами си помислете, кое е първопричината и кое е следствието – насилието или сепаратизмът? Кой какво предизвиква, кой е двигателят?

  news.mail.ru/politics/18283779/gallery/

 2. Където срещнете изрази като „проруски сепаратисти“ – да знаете, че става въпрос за поредния пропаганден, измамен и манипулативен материал на антихуманистите. Иначе казано, на агресорите, на нашите най-заклети врагове.
  … … … …
  Наскоро четох един доста интересен материал в мрежата – коментар на руски език. В него между другото се казва:

  „…Засега разположението на силите не е в наша полза, даже и само заради това, че Европа твърде силно е затънала в своята информационна илюзия. Типичен пример – западът отказва да подкрепи в ООН руската резолюция за недопустимостта на героизирането на нацизма. Ето докъде се е стигнало!
  В такива условия дипломацията вече не работи. Мирният диалог на Юго-изтока с Киев, върху който всички така са се зациклили, е нереален. За какво да се говори с хора, които по най-натурален начин ви убиват? Това е все едно да водиш преговори с Хитлер в разгара на войната.“

  Не знам какво може да се добави. Но за всеки случай ще приложа един голям пасаж, дано на някои да им бъде от полза.

  ––––––––––––––-
  „Днес във всички западни медии се върти кино, където екранът е обърнат надолу с главата:

  – Всичко, което се случва в Украйна е работа на руските тайни служби;
  – Русия е агресор, тя анексира Крим и има намерение да продължи нататък;
  – На Юго-изток се извършва проруски метеж, който трябва да се потуши;
  – Сепаратизмът предизвиква справедливо насилие от страна на киевската власт;
  – Фашизирани въоръжени бойци няма – има украински патриоти;
  – Западът се стреми с всички сили да спре кръвопролитието;
  – Русия с всички сили пречи на това.

  Смисълът на народната съпротива на Юго-изтока се обръща с хастара навън: „сепаратизмът предизвиква насилие“, а не „насилието предизвиква сепаратизъм“.

  // Каквото и беззаконие да се върши, щом то обслужва интересите на запада, значи всичко е законно. Силовите действия на сегашната украинска власт са оправдани с цел обуздаване на терористите. На Юго-изток няма война против своя народ, а има антитерористична операция. //

  Одеската Хатин западните медии пък я представят като няколко десетки жертви в резултат от сблъсъците между враждуващи групировки. Тоест, нещо като изясняване на отношенията в криминалния свят. Или като нещастен случай. Или нещо повече – „въоръжени проруски терористи нападнаха мирни демонстранти, защитаващи единството на Украйна“.

  Инфантилната западна общественост най-елементарно не е осведомена за това, че там бяха зверски убити над двеста човека. Официално – максимум петдесет; останалите уж били „безследно изчезнали“, но за това даже не се споменава. Техните трупове просто са заровени някъде, за да се прикрие мащаба на жертвите. И малко хора на запад знаят, какво се е случило там всъщност. А ето какво се случи:
  oko-planet.su/politik/politiklist/241904-odesskaya-tragediya-lozh-zapada-i-predatelstvo-rossiyskoy-oppozicii.html

  Диригентът на цялата тази лъжа е един – САЩ. Поначало, обръщането на фактите надолу с главата не е типично за европейската политика – тук наблюдаваме един чисто американски почерк.

  Разбира се, работата не е в самата Америка, а в сенчестата олигархия, зад която на свой ред стои техногенната система. Олигарсите (и не само сенчестите) успяват да въртят всички свои тъмни дела по една проста причина – те държат в ръцете си средствата за манипулиране на масовото съзнание.“
  –––––––––––––––––––

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s