Лукашенко отказа да приеме Кончита

Conchita-WurstТрадиционно по време на ежегодния песенен конкурс „Славянски базар“, провеждащ се в Белорусия, участва и победителят в Евровизия. Но този път организаторите дори и не започнаха преговори с победителя, пояснявайки, че Кончита Вурст и „Славянски базар“ са твърде различни неща, пише немското издание Bild.

Елтън Джон, Лейди Гага, Опра Уинфри – всички са във възторг от Кончита Вурст, освен белорусите. Докато брадатата певица, победителка в Евровизия, е канена във всевъзможни ток-шоута,“тоталитарна“ Белорусия я дискриминира, пише немският вестник Bild.

Всяка година в Белорусия се провежда музикалният конкурс „Славянски базар“ – фестивал от рода на Евровизия за Източна Европа, пояснява изданието. Събитието се ползва с популярност сред руските звезди, а президентът Александър Лукашенко дори лично го открива.

Обикновено звездни гости на фестивала са победителите в Евровизия, но не и този път. В нарушение на традицията на конкурса Кончита Вурст не е поканена, макар още преди Евровизия в пресата да се анонсира участието на първия в Евровизия. След победата на Вурст съответните рекламни анонси изчезнали.

Директорът на фестивала Александър Сидоренко каза пред журналисти, че в последните години фестивалът наистина се придържа към традицията и кани победителите от Евровизия. „Но ако става дума за Кончита Вурст, то, няма да скрия, ние дори и не започнахме преговори с мениджъра на артиста. Ние сме толкова различни, че отсъствието на Кончита Вурст на фестивала не поражда никакви въпроси“, – заяви Сидоренко.

Певицата не коментира липсата на покана от „Славянски базар“. Нейният представител съобщи за Bild, че Кончита Вурст “ пее за любов, уважение и толерантност. Който я кани, се подписва под това мото. Няма какво повече да кажа“.

2 отговора на “Лукашенко отказа да приеме Кончита

  1. Да го д*** и Кончита, и целият Запад, барабар с цялата им „свобода, демокрация, толерантност“ и с всичките им вмирисани „ценности“. Да си живеят там онези копрофаги и да си ядат фекалиите, тяхна си работа. Ние сме супер толерантни и изобщо не им се бъркаме. Обаче Лукашенко все пак, не може да покани някого, който ще предизвика у народа му масови напъни за повръщане. Белорусите просто не са готови с нужната бройка легени и кофи. Но ако решат да стимулират производството на този тип стоки, може да си помислят още веднъж.

  2. Истинската цел е обезличаване и унищожение на всички славянски ЧОВЕШКИ ценности!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s