Бойко беше страхливец

БОйко Борисов 2-2Ще ви дам прост пример. Годината е 1984-та. Ние сме поканени от основателя на стила киокушин във Варна на състезание по правилата на киокушин. Предизвика ни на състезание Коце Божилов, който е доайенът на карате-киокушин в България, един много уважаван от мен боец. Отидохме 10-15 състезатели, между които и Бойко Борисов. При една от първите срещи на мой състезател Денислав Скорчев, един от състезателите на Божилов го удря лошо и му чупи челюстта. След две срещи трябваше да играе Бойко Борисов. И тогава Бойко идва при мен и почва да кърши ръце тука аз… още мога ли да не играя Вдруги ден съм на дежурство в пожарната, ако нещо се случи И аз го питам: Абе, пич, страх ли те е, какво? Ми аз предпочитам, такова Страх ли те е, бе? Щом те е страх, тая вечер взимай влака и заминавай за София. И го върнах. Всички останали, даже имаше жени, се биха, играха. А той нямаше доблестта дори да излезе на татамито, да играе и на втората секунда да падне, уж се подхлъзнал. Него дори го беше страх да излезе на спаринг. Аз имам чувството, че самият мирис на адреналин го плаши. Много често чета по медиите той е митичен герой, много добър каратист При нас той имаше два прякора, които го характеризират отлично. Единият му беше измислен от Пламен и Данчо от Търново, които тъй като си биеха Бойко редовно, го бяха нарекли Праните гащи.

Image_1661648_126Вторият прякор, който аз съм чул за него, е Борсука, понеже все странеше от хората. Той е един такъв, все се цупеше. Това определя донякъде субекта Бойко. Аз дори не мога да кажа, че е бил изявен таекуондист той никога не е имал един медал, една купа по простата причина, че той никога в живота си не се е състезавал. След като излезе от тае-куондото през 1985 г., него го направиха треньор по карате в пожарната някъде 1986-87 г. Сетне национален треньор по карате на МВР
Валерий Найденов – първият треньор на Бойко Борисов по карате

50 мнения за “Бойко беше страхливец

  1. Вярвам на това поведение на Б.Б., защото сега му трябва гордост и „убедително минало“ за да може да се върне във властта като едноличен и безгрешен министър председател???…

    • Правилно е казал народът, че простотията не ходи по гората. Не знам ББ дали го е било страх, но сега червените боклуци се наа…вате от страх.

    • Аз пък определено не съм „червен боклук“ и изобщо не ме е страх. Но Боко е явен страхливец, и това си е факт. Потвърдено е много, много, много пъти досега от политическото му поведение. Кой ми говори за „простотия“? Очевидно, един типичен глупак.

    • „Наа.ваме“ се, защото не знам дали ще има пари за лечение, ако нашите се разболеят,и дали на Главуня, пак няма да му скимне да ОТКРАДНЕ парите за здраве и да ги похарчи за асфалт Дали няма да фалират още 20 000 малки и средни фирми(както в периода 2009-2013) . Дали ще ни стигнат парите(1000лв.) за режиини. Дали няма Русия, да ни обяви война за няколко часа да изравни България със земята.
      Да. Прав си, НААКВАМ СЕ!!!

    • Ха-ха, То самият Боко си е червен и с тоталитарно мислене – патронът му е Тато. Боко мисли само за себе си и цялата правителствена система ползваше за уреждане на свои далавери и „другари“ мутри като съсипваше конкурентен бизнес. А Тато, ако не друго поне беше хитряга и лъжеше съветските си другари все нещо да спечели за България безплатно.

  2. На кой му пука дали Бойко е можел да се млати или не ? Какво общо има някакво тъпо карате с качествата които ти трябват да си успешен във власта – интелигентност и честност ? Дори обратното -ако си бил някакъв надъхан бияч значи най вероятно ше си тъп като круша. Така че вместо да уроните имиджа на политика Борисов вие му го вдигате. Хахаха. Щото толкоз ви е акъла . И тоя треньор на снимката като го гледам – ми той няма вид на човек . Все още е в начален стадии на развитие. Селско каратистче с манталитет ТКЗС от 1970г. Да слушаме мислите на такива примати в 2014г май е доста неадекватно а ? хахаха

    • Не е тъпо каратето, а ти си една тъпа пъзлива гербаджийска путка точно като дебеловратия си идол

    • Не става въпрос можел ли е да се бие, или не. Става въпрос, бил ли е СТРАХЛИВЕЦ. Човекът твърди, че Боко Тиквата е бил точно такъв. И дава аргументи, които е трудно да бъдат оборени. А колкото до това, кой човек бил примат и кой бил „ентелегент“ – това го оставете на нас, ние сами можем да си преценим. (Ако бяхме примати едва ли щяхме да можем, но не е задължително да съдите за нас по себе си.)

    • хахахахаха

      Явно по ЕнтлЕкт се мериш с вожда си. Ако беше поне малко запозната млатенето е на последно място в каратето, то е философия на първо място. А колко е ЕнтлЕкта на Биби е ясно само от броя на думите и изразите които ползва т.е около 10. Една негова реч по конкретен въпрос не съм гледал или чел и да не съм се заливал от смях и плач. Плач защото подобни ограничени същества биват издигани във властта за съжаление от подобни тям избиратели

  3. Божилов беше на кунг фу 🙂 объркал се е човека с статийката нещо 🙂 не само ти си тренирал друже ……….

    • Никога Божилов не е бил на кунг фу, аз също съм тренирал киокушин кай през далечната 1983 година. Преди да коментирате малко помислете господа…

    • Сенсей Константин Божилов е роден на 22 юни 1946г. в гр. Варна.

      Състезател по Джудо 1960г., След това е треньор от 1967г. Защитава 4-ти Дан по Джудо 1976г., в същата година защитава и 1-ви Дан по Киокушин Карате в гр. Краков – Полша, а през 1989г. е вече 4-ти Дан. Национален представител на Масутацу Ояма от 1976г. до 1991г. Треньор по Джудо във Флотфизкултурното Дружество „Черно море”. Старши инструктор по спецялен и ръкопашен бой от 1982г. Заместник- председател и Управител на Българска Федерация Киокушин до 1991г.

      1976г. – Анджей Древняк – Полша, тогава 2-ри Дан, посещава гр. Варна и осъществява контакт с група, трениращи Шотокан карате. Проведените съвместни тренировки са достатъчно убедителни, че Киокушин е по-прогресивен стил и групата е пленена от идеята да тренира Киокушин. Първи, които вкусват от Киокушин Карате са: Константин Божилов и Валентин Георгиев. Божилов започва да разказва на свои приятели – джудисти за Киокушин, явно много впечатлен от видяното. Още същата година Константин Божилов заминава на лагер в Полша, където защитава 1-ви Дан.

      1977г. – Организирва се първият тренировъчен лагер в България под ръководството на Анджей Древняк. Полша по онова време е сред елита на Киокушин в Европа, а Древняк е ученик на Сосай Ояма – Основателя на Киокушин Карате, така че българите имат късмет да пият от извора. В лагера се включват вече пет клуба, а Константин Божилов се утвърждава, като Основоположник на Киокушин Карате в България.

      1978г. – Организирва се втори лагер под ръководството на Анджей Древняк и Ищван Адами – (Унгария, също ученик на Сосай Ояма) и К. Божилов. През Декември е първото участие на българския Киокушинкай в Международен Турнир в гр. Краков – Полша. Участници: Валентин Георгиев и Павел Георгиев. Клубовете нарастват на 8.

      1979г. – Проведени са два летни лагера – във Варна и в Краков. За първи път се провежда състезание за мъже в България (закрито, защото по това време Карате е под забрана). Клубовете нарастват на десет.

      1980г. – Проведени са 4-ри тренировачни лагери – Варна, Краков и Гьорг. Организирано е 2-ро състезание за мъже. Клубовете нарастват на 14.

      1981г. – Организирани са 4-ри Международни летни лагера. Във Варна пристига Шихан Люк Холандер – 7-ми Дан – Президент на Европейската Организация и Сенсей Ян Остероом – 5-ти Дан – Секретар на Европейската Киокушин Организация от Холандия и Сенсей Хауърд Колинс – 4-ти Дан – Технически Директор на на Европейската Киокушин Организация от Великобритания. Сенсей Константин Божилов защитава 2-ри Дан. С това посещение, ръководството на на Европейската Киокушин Организация идва да се запознае с младата Българска Федерация Киокушин. Клубовете в България вече са 16. От 1981г до 1991г. Българската Федерация Киокушин кани ежегодно Шихан Хауърд Колинс, по настоящем 7-ми Дан. Провеждат се множество изпити за Кю и Дан и на практика Шихан Хауърд Колинс спомага за изграждането на Българската Федерация Киокушин.

      1987г. – За първи път България взема участие в Световното Първенство в Токио – Япония. Участници са: Атанас Маринов и Недялко Делчинов. Там Константин Божилов участва в тренировъчен лагер под ръководството на Сосай Ояма.

      1989г. – Сенсей Константин Божилов получава лично от Сосай Ояма 4-ти Дан, за приноса му в развитието на Киокушин Карате в България. По това време трениращите под ръководството на Сенсей Божилов само във Варна са достигнали между 1200 – 1300 души.

      1991г. – Неговият възпитаник – Георги Георгиев (от Варна) става Първият българин Европейски Шампион в гр. Сарагоса – Испания, в категория до 80 кг. , където получава и награда за най-бърз нокаут в състезанието.

      2001г. – Друг негов възпитаник – Емил Костов (от Варна) става Първият българин Световен Шампион в гр. Осака – Япония, в категория до 80 кг., който през 2003г. оглавява Българска Федерация Карате Киокушин.

      Благодарение на Сенсей Констанин Божилов, днес ние всички имаме възможността да тренираме и да живеем с Карате Киокушин!

  4. Първото такова състезание беше 1988, да имаше счупена челюст, и да – Коцето Божилов го организира – за другото нищо не мога да кажа, може и да е вярно, но не съм бил толкова навътре в нещата, бях зрител само.

  5. Това са простотии, за да се отклони вниманието от далаверите на управляващите.
    А далаверите (и провалите) на „нашите момчета“ нямат край.
    Българската част от „Южен поток“ e сранима с южният клон на „Северен поток“ – OPAL. Дължина 470 км от Greifswald (Lubmin) до Olbernhau на чешката граница. Премества сходни обеми газ на сходно разстояние. Разликата е 18% повече тръби (еднакви – 1400мм – 55 in), налягането е едно и също (100 bars – 10,000 kPa), но при нас цената е ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО-ВИСОКА. И то при по-сложен терен и значително по-скъпи земя и труд в Германия.
    Конкурса за възлагане на строителството беше от 20 декември 2013г. до 10 януари 2014г. – изключително удобно за НАГЛАСЕН КОНКУРС, който би трябвало да НАМАЛИ ЦЕНАТА. Която е надута минимум с ТРИ МИЛИАРДА ЕВРО – огромна ДАЛАВЕРА. Сегашните управляващи са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕЕФЕКТИВНИ/НЕКОМПЕТЕНТНИ и в услуга на определени ОЛИГАРХИЧЕСКИ ЗАДКУЛИСНИ КРЪГОВЕ – наши и чужди.
    😉

    • Ето какво чета аз в медиите: „Споразумението, което ще се подпише следващия месец, предвижда Русия сама да си финансира строежа на тръбата, като делът ни ще бъде изплатен с бъдещите транзитни такси за следващите 15 години. Така, дори по тръбата никога да не потече обещаният от Москва за Запада газ, страната ни няма да е загробила стотици милиони пари на данъкоплатците, но и няма да е осуетила руска инвестиция за няколко милиарда.“
      Отделно от това са огромните изгоди за България в геополитически престиж, в нови работни места и развитие на съпътстващи производства. Отделно, че информацията ти не е вярна и отделно, че сравняваш трудно сравними неща – по време и по ситуация, като един долен завистник, дето все гледа в канчето и на работодателя си, и на съседа си. Но това е то капитализмът – нали това го искахте вие, неолибералните гниди? – ето ви го сега, нарича се „свободно пазарно договаряне“. (Впрочем естествено е страната, поемаща всички рискове, да си сложи някой долар отгоре.)

      Накратко, повтаряш ни соросоидната пропаганда (лъжите и манипулациите) на петата колона – на враговете и предателите на България. Дали и ти не си един от тях – някоя платена с 30 сребърника Юда? Или си просто обикновен, „безплатен“ глупак? Еднакво си вреден и опасен и в двата случая. Същите мерзости ги ръсехте и когато по щатска команда трябваше да се загроби АЕЦ Белене, а даже и проекта за седми блок на Козлодуй. Но има Бог – ще дойде видов ден и за вас, пропагандните българоубийци.

    • Въпреки това България щеше само да спечели.Погледни статистиката за страните през които е минал газов поток към европа , какъв прираст на брутният вътрешен продукт имат след 2.5 години след това.Не е случайно.

  6. Ако ББ е с по-висок интелект, при положение, че народа го отпрати от властта миналата година, няма сега да драпа да се връща.Отговорът е един:Човек лишен от достойнство и морал!

  7. бойко бил страхливец, бил тъп и какво ли още не, но е там в бурята, а смелите и умните са в къщи пред компютъра.ами по-добре да съм страхлив тогава.пълно е с домашни „герои“

    • И къде е „това там в бурята“? За кое място говориш? За посолството на САЩ ли? О, да, наистина, той редовно е там, както казваш, „в бурята“. Да премерва българските ни задници на американския… хм… капитал.

    • Ква буря ве пич хаха къде ги тия бури ??? Стига сте го защитавали тоя измекяр дето замрази доходите ! Тоя пост му е по наследство пък то бахти бурята да си развяваш байряка и да ти се пълни касичката !

    • Не е в бурята,а около масата!Тези в парламента нито дъжд ги вали,нито вятър ги духа!Те са специална порода „хора“ с два стомаха и вечно гладни!

    • Да, Батман е винаги в бурята… пред медиите и журналистки, гледащи го влюбено. И много конкуренция в тази буря. Това БЮрекът, Волен Болен, Местан и т.н. Дори Портних по примера на своя патрон Б.Б. стана „звезда“ пред камерите от последното денонощие на гърба на трагедията на хората се разхождаше в спретнато костюмче вместо да запретне ръце и да си върши работата. Кметицата на Добрич не плаче, Цонко Цонев в Каварна не плаче, всички кметове по толкова много пострадали общини не плачат, а гледат да се организират и да разчистят и възстановят след последиците, само варненският пищи. Беее, овце:))) Гласувайте пак за гърбавите, които са част от статуквото на ДПС-БСП-АТАКА и после чакайте помощ при бедствия на куково лято. Бебето Пеевски ще плати поредната изборна кампания на ГЕРБ, щото нали отново Батман ще прави теменета пред Доган. Това, след като Пеевски нокаутира Цв. Василев и не му пука дали ще повлече цялата банкова система.

    • Чакай бе , помощ при бедствия не е ли право на Българският Поданик независимо от управляващото правителство в момента?Ако това не е така , защо плащаме данъци?

    • -АНОНИМНИЯ ПЕДАЛ… ДА ТИ СЕРА В УСТАТА , БЕ , ЩО СЕ КРИЕШ КАТО ПУТКА , БОРСУК…НЕДОПРАНИ (ПОСРАНИ) ГАЩИ ???

  8. Айде пак кой червен кой зелен ! Абе малоумни копелдаци ! Разберете че на никой нему пука вече ни за червени ни за зелени ни за бенбяни ! До кога ще си менкат власта едни и същи мършояди незнам… Време е народа да гласува за други червените мразели герб герб мразели червените кой го ЕБЕ ве мамаи трепетр са там червени и сини и оставете народа сам да решава не ви искаме букуци такива !

    • ОК, аз съм „за“. Дай ми пример за кого да гласувам според тебе. Ако пък няма такава партия, кажи: „За мен гласувайте! Аз от утре си правя една партия. Нейната цел, задачи, стремежи и т.н. („политическа платформа“ се казва, да ти обясня – защото като те чета, и ти май си от онези, които не са чували подобни сложни думички) ще бъдат такива и такива. Ще се борим за това и това, и ще оправим страната.“

      Много ще ме зарадваш! Веднага ще се изясни на всички, колко трябва да ти вярваме.

    • Политически проект „Партия Велика България“ или партията на Костадин Костадинов. м/у партии има, но няма желаещ и буден народ който да им отвори платформите и да ги прочете а камо ли да проучи основателите им. Лек и успешен ден.

  9. Господа коментиращи, ви не знаете, но Валери Найденов си отиде от този свят миналата година. Той беше един изключително достоен човек и последното, което щеше да направи за пари е да коментира някой от състезателите си. Обърнете по-скоро внимание на сайта, в който е публикуван този псевдо материал. Поредният от „информационни“ сайтове използван за пропагандно облъчване с определени политически и корпоративни интереси.

    • Това съм го чел преди 3 г. в една книга за ББ и Валери Найденов е бил още жив.

    • Не е псевдо материал, а част от по-голямо интервю, публикувано още през 2010г. Тогава Тиквата си замълча като п•тка, какъвто обичай има. А вие, преди да скочите да защитавате страхливия тлъст глиган, опитайте за разнообразие да помислите малко. Поне опитайте…

  10. Нещо не ми се струва за точна истина това. През 84-та участвах в състезанията. Първо бяхме спаринг партньори с М. Марков преди което получих контузии по време на тренировки с него, щото той се готвеше за Европейското. Нямаше обаче случай на пострадал със счупване на челюст. Борисов и да е бил там, не съм го познавал. Или поне не е участвал. Играх с контузии в две срещи. Всичко обаче бе нормално.

    • брат ми беше на това състезание във Варна, в Спортна Зала, като зрител и ми беше разказал за случая със счупената челюст (с удар уширо маваши) в първите секунди на срещата

    • да не ти пука, не виждаш ли, че няма и автор дори, важно е да се ядат лайна. А и едва ли повече от 5 човека ще прочетат и анализират всичко, че да разберат че е пропаганда

  11. …И КАТО „ТАКЪВ“ ЛИ СЕ Е…ИЗДИГНАЛ + ПАРИТЕ НА СРЕТЕН , А ?? — чувствам се любопитно.

    • последното изречение майтап ли беше че не разбрах нещо?

  12. От гледна точка на смелите каратисти може да е изглежда страхливец. Без да съм му фен, без да го считам за интелигентен и без да съм гласувал за него обаче мисля друго.
    От разказа излиза, че той е един отговорен човек, който поставя приоритетите по важност. При положение, че на другият ден има дежурство не е било необходимо да поема риска – при една контузия е щяло да се наложи някой да го замести.
    Смятам, че каквото и да се говори за него хич не е лесно да си на топа на устата и се иска освен дебели нерви, отказване от много земни неща, и кураж! Пожелавам му успех и да работи колкото може за просперитета на страната ни !

    • А аз, ако коментирах, щях да кажа: „Бойко Борисов направи това и това, но аз ще направя така, или това и това трябва да се направи!“ Е, ако има някой толкова ербап мога да му кажа (за да не се опитва да рита толкова на високо) и какво ще е след първия му месец на мястото на ББ. Май не виждам никакви такива изявления и желания накой да стане министър председател на България. Първото, че такъв коментиращ няма никакъв шанс да стигне до там, докъдето „ТОЙ“ е стигнал („такъв“ няма как да го напиша с главни букви, няма как да стигне с мърморене и до главното „Т“). Колко са драскачите, на които не им пука кога ще умрат?! Май им е розов живота и затова намират време да се подпират на клавиатурата на компютъра…

  13. Тази статия няма абсолютно никакво значение колко е достоверна. Всеки, който следи нормално критично и интелигентно политическата дейност на ББ е наясно, че е страхливец. За всяко нещо, за което трябва да вземе решение си сменя мнението по три пъти на ден, и после ходи при Меркел, Путин и Ердоган и с виновен поглед и да търси одобрение. Не зная какъв каратист е, но прилича на, и се държи като бито кученце…

  14. Немам думи , той сам се хвали . Остави народа да те похвали бе бунак такъв , ако има защо … …

  15. Това,че ДВА пъти ни предаде подавайки си остовката-дали е смелост?

Вашият коментар