Lettera 43: Стратегията на Америка е „идеална“, а Путин няма пропуск

Путин 316Светът се намира в състояние на студена война по вина на САЩ, смята изданието Lettera 43. Разпалвайки конфликта в Украйна, Вашингтон не рискува нищо – та от конфликта ще страда Европа. Но Русия няма намерение да се примирява с положението. Нещо повече, Владимир Путин е взел инициативата в ръцете си и е готов да победи

Думите на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, че Западът подкрепя „партията на войната“, подтикват журналиста от италианското издание Lettera 43 Норберто Солдано да се замисли над въпроса за случващото се в света. Той достига до извода, че в момента с пълна сила върви студена война.

Западът все по-активно се старае политически и икономически да изолира Русия. САЩ се опитват да разширят влиянието си върху целия съвременен свят, смята авторът. За целта САЩ провокират нестабилност в Близкия Изток, подгрявайки конфликтите между различни етнически групи. Освен това, те се опитват да изолират Русия от Европа, а също подкрепят десните националисти в Китай, за да се сблъскат те с китайското правителство.

ново newsC85F7ZНо Русия и нейния президент Владимир Путин нямат намерение да се предават. На Путин му се налага много стриктно да преценява всяко свое действие, но и да действа решително, смята Солдано. Авторът твърди, че в момента инициативата е в ръцете на руския президент, който има намерение да удържи безапелационна победа.

Авторът на статията смята, че след тази победа загубите си ще брои не Америка, а Европейския съюз. Санкциите удариха по самата Европа и вече предизвикаха сериозни последствия за европейския пазар.

В същото време Солдано нарича стратегията на САЩ „идеална“. Те провокират икономически и граждански войни далече от американските граници, а после се намесват в тях като „бащи на мира и демокрацията“. Авторът пита дали и този път ще се случи така и дали Обама ще влезе в историята като либерален и демократичен лидер. И може ли въобще така да се характеризира президент, чиято недалновидна външна политика може да доведе до Трета световна война.
Снимка: ALEXEY DRUZHININ / RIA / AFP

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s