N24: Мечтата на Порошенко за европейска Украйна е илюзия

N24_LogoПрезидентът на Украйна има големи проблеми, съобщава кореспондентът на N24. Желанието на Порошенко Украйна да стане част от ЕС и НАТО си остава непостижима мечта и „чиста илюзия“, докато страната е раздробена. Впрочем, с визитата си в Донбас президентът даде да се разбере, че има намерение да си върне източна Украйна, твъди немският телевизионен канал.

Кристоф Ванер, кореспондент на N24: Порошенко се надява на парламентарните избори да получи от Върховната Рада подкрепа за властта си, защото до момента новият украински президент нямаше собствена партия в парламента. Сега, ако вярваме на прогнозите, ситуацията ще се промени. Порошенко е главният фаворит на тези избори. Предполага се, че неговият блок ще събере около 33 %. Тогава той ще успее да състави коалиция по свое усмотрение и ще получи възможност безпрепятствено да управлява държавата.

За да закрепи фандамента на политическите си цели в източната част на страната, където се вихри свирепа гражданска война, президентът Порошенко днес излетя за Краматорск, в Донбас. Това са области, които се контролират от украинската армия, а не от въстаниците, а това е много ясен сигнал: ние искаме да се върнем в източна Украйна и не сме доволни от решението на опълченците да се отделят и да основат своя народна република. Това е посланието, което изпраща чрез визитата Порошенко в източна Украйна. Мисля, че той смята желаното за действителност, защото де факто тези области се намират главно под контрола на опълченците, а те с помощта на Русия няма да отстъпят.

Изборите в Донбас могат да бъдат проведени само в тези градове, които се контролират от украинската армия – например, в Краматорск или Славянск. В другите области няма гласуване. Там ще организират собствени избори на втори ноември, т.е. избори, които са различни от тези, които се провеждат днес.

Донбас е пречка за прозападата политика на президента, защото неговата заветна мечта е Украйна да влезе в ЕС или НАТО, а мечтата му днес е толкова далечна, колкото и по-рано. Защото докато Украйна е раздробена, както е сега, никой на Запад няма да я приеме в състава на който и да е блок, това е чиста илюзия. Т.е. Порошенко има големи проблеми, макар в болшинството от украинските области да го харесват.

В ефир на 26 октомври 2014 г.

Един отговор на “N24: Мечтата на Порошенко за европейска Украйна е илюзия

  1. Цитати: „Порошенко се надява на парламентарните избори да получи от Върховната Рада подкрепа за властта си“… „Желанието на Порошенко Украйна да стане част от ЕС и НАТО“… „…има намерение да си върне източна Украйна“… „политическите СИ (!) цели (на Прасенко, демек, целите)“…

    Абе, ей! Прасето Прасенко няма никакви „надежди“, „желания“, „намерения“, собствени „цели“, па еле, даже и „мечти“!… Той изобщо не е реален политик, който взема някакви самостоятелни решения. Той е една най-обикновена фашингтонска марионетка, която просто и тъпо прави това, за което получи инструкции от щатските си куратори (надзорници). Чрез неговите лапи всъщност управлява Фашингтон. И всъщност, именно това е целта на подобни идиотски статии – да ви попречат да осъзнаете тази свръхелементарна истина.

    Ако изобщо Прасенко, тази алчна и ненаситна фашистка свиня има някакви „мечти“, то те са само да се сдобие с още малко слава и с още малко повече милиони, преди да го заколят. А даже той самият прекрасно знае, че като всяка марионетна свиня ще бъде заколен от господарите си – още на часа, щом изпълни всичко, което са изисквали от него и им стане ненужен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s