„Руската карта“ ще се разиграе на изборите в САЩ

Путин 316„Руската карта“ ще бъде разиграна в САЩ след две години на президентските избори, а този, който разреши проблема в руско-американските взаимоотношения, ще победи в борбата за президентския стол, заяви ръководителят на представителството на Россотрудничество в САЩ Юрий Зайцев.

„Резултатите бяха предсказуеми, за това говореха и американските, и чуждестранните експерти. Позицията на президента Барак Обама не се споделя от политическите сили в САЩ, той има незначителна подкрепа, – каза Зайцев. – Демократическата партия има проблем при избора си на кандидат за участието в бъдещите президентски избори. Мисля, че след година ще станем свидетели на ожесточена президентска кампания“, – предаде ТАСС.

„Единственият очевиден кандидат си остава Хилъри Клинтън, макар тя до момента и да не е взела решение за кандидатирането си. Но по данни на Демократическата партия, тя има малки възможности в събирането на пари за предизборна кампания“, – каза Зайцев.

„Републиканската партия до момента не е направила избор, но там има няколко човека, достатъчно млади и потенциално силни, които могат да щурмуват в тези избори президентския стол в Овалния кабинет“, – продължи Зайцев.

„Руската карта“ в тази борба ще бъде разиграна и този, който успее да разреши проблемите около взаимоотношенията с Русия, ще има много плюсове“, – предрече той.

По-рано стана ясно, че републиканската партия във вторник е завоювала болшинство в Сената на изборите за Конгрес на САЩ. Освен това, тя не само е съхранила, но е и увеличила присъствието си в палатата на представителите.

Така Конгресът, който ще започне работа от януари следващата година, ще бъде напълно контролиран от републиканците. Това означава, че те ще оглавят всички комитети в двете палати и ще определят законодателството в САЩ. Подобна перспектива означава за президента Барак Обама не нещо друго, а сериозни вътрешнополитически трудности в последните две години от пребиваването му в Белия дом.

Един отговор на “„Руската карта“ ще се разиграе на изборите в САЩ

 1. Трябва най-после да спрем да разсъждаваме в глупавите категории на „републиканци-демократи“… Даже няма смисъл да уточняваме, че в САЩ има и понятия като „неоконсерватори“, „либертарианци“ и т.н., и те даже са много по-важни, когато се разсъждава за щатската политика.

  Истински важното е обаче това – кои сили (купуващи и манипулиращи всички видове политици – от всички видове партии, движения, цветове и оттенъци) са представители на кои точно фракции от т.нар. „Световен елит“. Политиката не се решава в Белия дом, нито на Капитолия. Тя се определя в хотелите, където се среща Билдербергската група. А даже и там не се решава най-генералната политика, а на други, още по-интересни места, от други, още по-избрани хора.

  Разберете, политиката е театър. В него гледаме разни герои като Отело и Дездемона, но тях ги играят живи хора, които нямат нищо общо с театралните си образи. Също така и „демократ“, и „републиканец“ са просто роли от политическия театър. Те нямат нищо общо с личността на актьорите, които ги играят.

  Но именно актьорите гласуват, нали? А те пък гласуват не съобразно „личния си избор“ и „партийните си убеждения“… А гласуват съобразно това, което им е поръчано от Режисьора, а на него пък му е написано от Сценариста.

  Ако някой много се вживее в ролята си, в един момент може да мине за твърде добър актьор… Но ако вземе един ден наистина да удуши колежката си, да речем, Катя, която на сцената играе Дездемона, то представете ли си какъв скандал ще стане!

  Също както, да речем – ако някой бесепар у нас гласува според социалистическата си съвест, а не според СМС-а, който е получил преди това. И който СМС му нарежда да гласува за най-десния и най-либерален, най-убийствен и антинароден закон. (Или ще кажете, не е имало такива случаи?) На сцената има такива едни нашепвачи и подсказвачи, в случай, че актьорът си забрави репликите. Викат има „суфльори“. А в НС вместо тях работят с електронни съобщения – това е единствената разлика.

  Гласуването в нашето НС става според СМС-ите, получавани от соросоидните режисьори, които пък са ръководени от сценариста в посолството на САЩ. А съвсем не според това, от БСП ли е някой дупетат, или пък от ГРОБ. Или ще кажете, че т.нар. „патриоти“ на Винкела са наистина „патриоти“ и „националисти“? Ха-ха, не ме разсмивайте! Те са просто едни най-долнопробни актьори.

  Точно същата е ситуацията и в Конгреса, и в Сената на САЩ. В случай, че някой все още не го е разбрал.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s