Пламен Даракчиев „осветява“ 33 000 военни разузнавачи, край с разузнаването ни

Пламен Даракчиев Plamen_Darakchiev_journ_blog_9421Новоназначеният парламентарен секретар на МО Пламен Даракчиев в първия си работен ден реши да „освети“ досиетата на 33 000 военни разузнавачи.

Бившият син активист от началото на демокрацията е категоричен, че ще предаде на Комисията по досиетата 33 000 архивни единици на военното разузнаване.

Пламен Даракчиев побърза да сподели намерението си в социалната мрежа Фейсбук:

„Днес ми е кажи-речи работен ден. Имам куп задачи за идната седмица, за които трябва да се подготвя. Най-важната от тях от казуса с архива (от 1944 до юли 1991 г.) на Военното разузнаване. В случая трябва да подпомогна министъра Николай Ненчев да вземе своето решение като съгласувам становищата на различните институции, които имат отношение към проблема.

Моето лично мнение е, че законът с тази ужасна абревиатура – ЗДРДОПБГДСРСБНА, иначе казано Законът за досиетата, трябва да бъде изпълнен. Военното разузнаване трябва да предаде на Комисията по досиетата въпросните 33 000 архивни единици.

Естествено, чужди граждани, агенти на някогашните разузнавателни служби на БНА няма да бъдат оповестявани публично. Отново в изпълнение на закона, тъй като той предвижда разкриването на принадлежност към тайните служби на режима само на български граждани.

Освен това службата трябва да изпълни и другото изискване на закона – да предаде списъка на всички, които са работили или работят в нея след 10 ноември – от началник сектор до ръководител на службата. И съответно са принадлежали към бившата ДС и разузнавателните служби на БНА да бъдат публично оповестени.

На пръв поглед и от гледна точка на закона, нещата изглеждат ясни, но съпротивата е огромна. Въпреки разпорежданията на предходните министри, въпреки изявленията на президента Плевнелиев за предаването на архива.

Не мога да си представя, че отново ще се окажем безсилни пред този проблем. Тъкмо обратното, министър Ненчев е категоричен, че законът трябва да бъде изпълнен и ние, неговия екип трябва да си свършим работата.

Така че очаквайте през идните седмици новини в това отношение. Ваше право е да знаете цялата истина, нашето задължение, пък е тя да бъде публично казана.“

10 отговора на “Пламен Даракчиев „осветява“ 33 000 военни разузнавачи, край с разузнаването ни

 1. Още един „демократ“ и „борец за истината“. Нагледахме се на такива мерзавци, те отначало все „седесари“ бяха и „дисиденти“, а после се видя какви са.

  Тоя май не е просто поредният безродник, продажник и национален предател. Най-вероятно, той самият е чуждестранен агент, там е работата.

  Но какво ли да се чудим? Тея вече даже не се крият, явно няма смисъл. И т.нар. ни „президент“, и целият му екип (без Маргарита Попова) е бъкан с чужди агенти, предимно щатски. Правителството ни е назначено от САЩ, партиите на статуквото и те лижат задници в посолството на САЩ, и доколко ще се харесаме на колонизаторите в Брюксел май пак зависи от САЩ. Защо да не си помисля, че вероятно и този мръсник е поредният щатски агент?

  • А ти си плямпало! Глупостите, които си избълват показват, че чутурата ти върши работа само за да стоят на нея ушите, учите и устата…
   Запознай се кой е Пламен Даракчиев, запознай се с принципните му позиции и тогава плямпай!
   Със всеки такъв коментар се затвърждава убеждението, че злините на комунизма са непоправими…

   • Направил съм си труда. Ясен ми е Даракчиев. Същият „дисидент“ и „демократ“ като тези, които по щатски план разбиха и унищожиха България, защото беше нужна на запада като колония.
    Някакъв довод, защо съм „плямпало“? Нямаш, нали? Ами тогава, твоето голо мнение остава срещу моето. Бягай тогава, продължавай да лижеш щатски задници и да тролиш по форумите.
    Точно такива като тебе са зомбираните мозъци и национал-прредателите, които ни заробиха. Твоят жалък коментар звучи за мен така: „Все повече се убеждавам, че истината не може да бъде унищожена, изкривена и потулена, колкото и да се напъват неизлечимите идиоти като мен.“

 2. Yavno tozi ne6tastnik tryabva da si zaraboti parite, koito nyakoi mu davat za uni6tojavane na balgarskata darjavnost.

 3. Yavno tozi ne6tastnik triabva da si zaraboti parite koito nyakoi mu davat za razru6avane na balgarskata darjavnost.

 4. Заглавието не е точно: става дума за 33 000 архивни единици и не за разузнавачи, а за чужди граждани, които са работили за България. Законът обаче е за български граждани, а не за чужденци, затова предварително е ясно, че става дума за поръчка. Трето, преди да влезе в МО този нещастник трябва да подпише Конституцията, защото е един от онези, които навремето не го направиха. Четвърто, функциите на един парламентарен серетар не предполагат пряко участие, а посредничество с Парламента, свеждане на информация. Пето, освен липсата на морал, тук има и липса на елементарно познаване на проблемите– държавата е символ на държавността, а се прави опит за сриването й. Тези дни офицерите масово подават рапорти за напускане, а едни безродници искат да останат в историята, пращайки на заколение хиляди чужди граждани, които са ни помогнали в миналото да постигнем един баланс на съжителство, избягвайки войната,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s