Защо всички мразят евреите

Евреи 79Страх от тъмното
Автор: Петър Стойков
Може всичко това да ви изглежда не особено релевантно на съвремието,  но според мен в епитетите, които много хора наричат евреите, както и в аргументите, които дават за недоверието си към тях достатъчно ясно прозират точно страхът от магьосническото на създаване на пари “от нищото” и кражбата им по някакъв неведом начин от други хора.

Примитивното икономическо и социално мислене на много хора им оставя малко алтернативи, на които да отдадат просперитета на тези малцинства и общо взето вярват, че в техния начин на живот и печалба има нещо мистично, подмолно, незаконно – обяснение, което бива  широко популяризирано от демагози (вкл. политици) и с готовност приемано от тия, на чието ниво говори то.

Исторически това се е случвало многократно, случва се и сега у нас на много нива – от най-фанатизираните скинари, през майка ми, която е прочела една книга наречена “Великата конспирация” и сега вярва че евреите са причинили Втората световна война, до младите интелигентни хора, които ми приказват как не са виждали евреин миньор, без да се сетят, че и българин миньор също не са виждали.

5 отговора на “Защо всички мразят евреите

 1. Господин Кретен, българи миньори е имало десетки хиляди, в момента поради това, че мини почти няма са останали няколко хиляди. Само в Перник през 60- те години е имало 12000 миньори почти всички българи.

 2. Няма нужда да се опростяват нещата! Това си е чиста профанизация на темата. За да се обсъждат такива неща, първо трябва да се уточнят понятията, с които работим.

  Кои са тези прословути „евреи“? Кого имаме предвид, когато говорим за „тях“? В какво ги обвиняват хората?

  Едва когато разгледате темата сериозно и поне що-годе научно, с аргументи, цитати и исторически факти, както и с някакви, що-годе осмислени, логически доводи – тогава ще си струва да обсъждаме „имало ли било евреи миньори“.

  Да, има евреи – миньори! В Донбас ги има и такива, и те са много. Прекрасни хора са! И те обичат своята родина и честно си изкарват хляба. Но тук съвсем не за тях става въпрос. Тук става въпрос за евреина Каломийски, да речем, за евреина Валцман, и за всички тям подобни. Дълъг списък може да се състави!

  В никакъв случай не бива да се правят опити да се „стерилизират“ експлоататорите, като се „обели“ един вид, като напълно се съдере от тях – по един най-изкуствен начин – тяхната културна и етническа принадлежност! Все едно, че не само, дето от нея изобщо нищо не зависи, че тя ужким няма никаква статистическа, фактическа връзка със събитията, но и нещо повече – изобщо е табу даже да ни хрумва подобна идея през главите! Сакън! Аууу, какъв ужас!

  Това е все едно да се твърди, че не съществува такова нещо като „италианска мафия“ или „циганска престъпност“. О, съществува, и още как! Въпреки, че аз лично съм най-искрен приятел на италианците, а на един мой приятел – циганин (!) подарих любимата си китара! Но истината ми е по-скъпа. Няма нужда да ръся лъжи и идеологически изврътни. По-добре да анализирам причините за едно явление, отколкото да го замитам под килима, защото не пасва на ограничените ми идеологически догми и стереотипи.

  Разбирам, че понякога много ви се иска да си поизлъскате сбръчканата идеология (исторически доказано калпава, надупчена като гивгир от бели петна и недомислици). И с тази цел най-елементарно се опитвате да манипулирате хората. Втълпявате им някакво неосновано на нищо чувство за вина.

  По-лесна и удобна е „простата истина“, отколкото „просто истината“. Затова на истината, ако трябва, може да й се извиват ръцете и да й се орежат краката в прокрустовото ложе да дебилната догматика. Само и само да е по-простичка идеологията, по-елементарничка, по-ясничка и по-достъпничка за по-простичките овчици, та ако може, повече от тях да се вържат. И по-малко разяснения да трябва да им се дават.

  Знаете ли, по-добре се заемете с други теми и изчистете други аспекти от прашасалия си догматичен апарат! Защото има теми, по които, когато започнете да говорите, хората ги е срам да ви слушат. (Вие самите, естествено, не разбирате защо.) Ами защото не са чак толкова елементарни, колкото ги мислите!

 3. Не съм чувал и за арменец миньор, но не се сещам и за някой който да мрази арменците и да има писани конспиративни теории за тях.

 4. Soros György,J.P.Morgan,Rothscild family,Rockefeller family…и т.н.
  3 главни американски TV мрежи в рьцете на ЕВРЕИ:
  -АВС Inc.- Michail Eisner-ЕРЕИН
  -CBS Co.- под рьководството на National Amusemends- Sumer Redstone-ЕВРЕИН.
  -NBS- Собственност General Electric и Vivendi Universal -Edgar Bronfman Jr.- ЕВРЕИН.
  4 от най-големите американски филмови компании:
  – Disney – Собственост на Viacom Inc. – в рьцете на ЕВРЕИ
  – Warner Brothers – Viacom Inc. – в рьцете на ЕВРЕИ
  – Paramount Pictures – Viacom Inc. – в рьцете на ЕВРЕИ
  -Universal – Seagram Co. собственост на Vivendi Universal – Edgar Bronfman Jr. ЕВРЕИН.
  Та значи в Америка телевизията, огромен брой от филмовите компании, вьобще около 90% от медиите са в рьцете на ЕВРЕИТЕ.“ Е и к’во от това?“-ще запита някой , еми проблема е там че едно от най- мощното орьжие на човешката цивилизация в днешно време това е манипулацията на хората посредством медиите! Който желае може да потьрси Stephen Steinlight ,който през октомври 2001г пише една статия по тая тема.И не на последно място нека неоставаме слепи за геноцита на Израел срещу Палестинския народ сьс пьлната подкрепа на САЩ!!! И нека ме попита пак някой защо необичам ЕВРЕИТЕ!?!

 5. Между другото, моят баща беше миньор, бог да го прости. А майка ти явно е много по-умна от теб. Видно е от прозренията ти, че си на хранилка при илюминатите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s