Le Figaro: US десантчици ще обучават украински войници

Десантмици сащ _1024x744Около 300 американски военнослужещи ще пристигнат на 20 април в Украйна, за да обучават украинските си колеги, пише Пиер Аврил за Le Figaro.

290 американски десантчици от 173-та въздушно-десантна бригада на САЩ от 20 април в продължение на осем седмици ще обучават 900 бойци от Националната гвардия на Украйна. Информацията бе потвърдена в понеделник сутринта от министъра на вътрешните работи на Украйна Арсений Аваков. Подготовката ще се провежда във военната база в района на Лвов, се казва в статията.

Украйна ще участва в обучението с шест свои подразделения, базиращи се в Одеса, Лвов и Харков. След завършване на подготвителния курс американските военни ще предадат на Украйна специално военно оборудване и свързочни средства, поясни Аваков. Американските десантчици ще акцентират в обучението върху “вътрешната сигурност и защитата на териториите”, подчертаха от Пентагона.

Тези проекти предизвикват безпокойството на Русия, коментира авторът на статията. “Всичко това не съдейства за засилване на доверието, нито за намаляване на напрежението в конфликта”, – заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Кремъл е настроен песимистично по отношение изпълнението на Минските споразумения и подозира, че украинската власт има намерение отново да разпали конфликта. Същите подозрения имат Киев и Вашингтон по отношение на Москва, се казва в статията.

Източник: Le Figaro

Петя Паликрушева

Един отговор на “Le Figaro: US десантчици ще обучават украински войници

 1. И как ще ги обучат да побеждават армията на Новорусия, когато на тези техните „ученици“ им се иска само едно: никаква война изобщо да няма? Както и да са обучени офицерите, те не могат да направят нищо с негоден войнишки материал. А първата работа на украинските пишман-войници, още при първото им сблъскване с донбасците, ще бъде да се предадат. Язък за обучението…

  Как ще обучат украинските войници да не бъдат страхливци, мухльовци и пияндета? Как ще ги обучат на морални качества – жертвоготовност, устойчивост, желание да се бият до смърт? След като те няма какво реално да защитават, освен пропагандни химери.

  Как ще настроят в тяхна полза населението на Донбас, което откровено ги мрази и ги саботира на всяка крачка? Нали трябва първо да ги обучат да не крадат, да не грабят хората и да не бандитстват. Май от там трябва да почнат американците. Ама едва ли.

  Каквито са пишман-ученици „гордата украинска армия“, такива са пишман-учители и големите военни авторитети на САЩ.

  Май ще стане като с прословутите щатски системи за радиолокация на минометния обстрел, дето бяха подарени на украинските „войници“. Които системи, уж моментално показвали откъде точно стреля врагът и с ответен огън той веднага можело да бъде поразен. Ха-ха, тези системи бяха взети като трофеи от армията на Новорусия, без изобщо да са работили. Оказа се, че маймунчовците от украинската „армия“ нямали нерви да ги използват. При звука на мините просто се заравяли в земята, вместо да обслужват сложната машина.

  Ами онея прицели за нощно виждане, струващи хиляди долари, които вместо да бъдат използвани, моментално били обявени за продан от „храбрите украински патриоти“?

  Украинската „армия“ – това е една демотивирана разложена сган, която не става за нищо. Тя не може да бъде „обучена“. Колкото и да я обучаваш, колкото и да й втълпяваш в главата разни „изкусни военни методи“. Нейните войници винаги ще бъдат мухльовци, а офицерите – крадци и мошеници.

  А що се отнася до фанатичните укро-нацисти от „имените батальони“? Че нали тях сега ги разформират и се мъчат да ги набутат в редовната армия, защото се страхуват, да не би да въстанат и да свалят властта в Киев? Тях ли ще идат да ги обучават американците? Ха-ха, едва ли…

  Цялата тази работа е въздух под налягане, изпуснат от задните части на щатската пропаганда. Нищо повече.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s