Бандеровски кръст вместо “Червена звезда”

Знаме на победата 0Украйна се готви да забрани съветската символика и да приравни комунизма с нацизма

Във Върховната Рада на Украйна са внесени законопроекти за отъждествяването на нацистката и комунистическата идеологии. В законопроектът присъства забраната на съветската символика и се отменя празнуването на Деня на Победата. Както заяви министърът на правосъдието на Украйна Павел Петренко, парламентът трябва да вземе решението си до 9 май.

Според Петренко, Радата “има политическа воля и достатъчен брой гласове, за да постави един път завинаги точка на този комунистически шлейф, който тегне на гърба на Украйна вече 20 години”. Законът предлага следното: 1. празнуването на Победата се пренася от 9 май на 8 май. Празникът ще се нарича вече “Ден на памет и примирение”. Вторият закон “За осъждане на комунистическия и нацисткия режими в Украйна и забрана за пропаганда на символиката им” поставя знак за равенство между фашизма и комунизма, забранява съветската символика и инициира мащабно преименуване на улици и населени места. Третият закон дава официален статус на участниците в  бандеровските банди и помощници на нацистите, като “борци за независимостта на Украйна”.

Константин Долгов от МВнР на Русия вече заяви, че плановете на киевската власт противоречат на международното право и решенията на Нюрнбергския трибунал…

Да, трудно е да се намерят в историята примери за подобно творчество на митове (митотворчество),

каквото в момента се твори в Украйна, при което се приравняват агресорите с освободителите.

Не, нямат шанс да просъществуват дълго подобни идеологеми, защото несъстоятелността им подсказва, че те са твърде чупливи.

Периодът на Втората световна война е твърде добре изследван, проучен и т.н., и никакво митотворчество не може да пречупи неоспоримите факти.

Цялата настояща идеология на Украйна се състои само от две неща: антисъветизъм и русофибия. Проблемът е, че и в самата Русия днес има достатъчно хора, които приравняват фашистка Германия със СССР.

А още по-големият ни проблем е, че с такива хора е пълно и в България.

През юни 2008 г. е приета „Пражка декларация за европейската съвест и комунизма“. „Тя подчертава, че Европа ще се обедини едва когато обедини своята история и когато признае като общи последствията от комунизма и нацизма и предизвика откровен и задълбочен дебат за престъпленията на всички тоталитарни режими през миналия век“ (в. Капитал).

И още:

В България все още е действащ т.нар. Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен – обнародван на 5 май 2000 г.Този закон продължава да съществува в правния мир на страната, а това предизвиква в левите среди силно безпокойство и сериозно недоволство.

Даа, “петата колона” и в страната ни работи успешно вече толкова много години.

А от “петата колона” може да се очаква всичко. Ние виждаме част от всичкото – обявяват се за герои генерали от рода на Луков, уж репресирани от комунистите почти постоянно се оплакват в телевизиите…А другата гледна точка по време на сълзите и сополите им по медиите липсва. А журналистиката изисква да е налице и другата гледна точка, нали така, колеги журналисти…Кой ви плати, за да внушавате вече над 20 години на българското общество, че комунистите са престъпници? Както всички на белия свят вече виждат, това са методите на киевската хунта. А киевската хунта се финансира от едни задокеански “демократични” власти, които превърнаха в руини половината свят…Да, за тях комунистите са вероятно кръвопийци. Защо? Защото комунистите са заплаха, те заплашват огромната печалба, която някои придобиват на гърба на народите от целия свят, включително и на гърба на българския народ. А вие, господа обслужващи ги колеги журналисти, вие защо го правите? От патриотизъм? Няма как, защото комунистите, които представяте по медиите за “престъпници”, са българи. Тогава вероятно имате някакво идеологическо основание? Заставате на страната на едрия бизнес, който ви плаща, т.е. заставате на страната на класата на експлоататорите срещу класата на угнетените, т.е. заставате срещу народа си?

Да, в историята се е случвало какво ли не. Но подобни явни и безпардонни опити за подмяна и манипулация на истината скоро не е имало. И в тази връзка е интересно следното. САЩ отказват да гласуват в ООН резолюция, осъждаща пропагандата и прославянето на нацизма! Това е факт! Който не вярва, може сам да провери. Т.е. за САЩ всички, които са срещу Русия, включително и откровени нацисти, са положителни герои. Ето това дава отговори на много въпроси около нахлулите в българските медии откровени, некадърни и нагли манипулатори…Логиката подсказва, че те имат достъп до медиите – достъп, произтичащ от симпатиите им към нацизма.

Това, което предстои да се случи в Украйна (приравняването на комунизма с нацизма) съвсем не е иновация. Това е европейското влияние от последните години. Приравняването на нацизма с комунизма, поставянето на знак за равенство между фашистка Германия и СССР, както сами знаем, е в сила и в България вече над 20 години. Украйна просто в този аспект се опитва да се вмъкне в “европейското семейство на народите” едва сега.

Митът комунизъм=нацизъм твърдо е загнезден вече в мозъците на българите. Този мит вече е в учебниците, почти денонощно шества из медиите…И всичко това се повтаря над 20 години. Сами разбирате, че новото поколение напълно естествено и последователно вече се придържа към този мит, а следващото изобщо няма да го смята за мит. В историята е пълно с подобни примери.

Половин България в момента твърди, че в Украйна е формиран нацистки режим, но никой в България не бие тъпана, че в държавата ни все още е факт един позорен за всички леви и прогресивни хора Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен.

Сега остава президента Плевнелиев, отличил се с подобаващи поклони към САЩ, да забрани с Указ лявата идеология, да подгони комунистите, да започне да преследва левите лидери…, за да бъде в крак с времето с Украйна, т.е. с новите опорни точки на Америка.

Нека припомним отново едни азбучни истини:

Нацисткият режим е крайната форма на капиталистическата диктатура. Той се различава от капиталистическата демокрация с това, че от мнението на народа никой не се интересува. В момента властта поне се прави, че се интересува от мнението на гражданското общество. Да, поне се прави. Всички знаем, че това е театър, но поне има театър. При фашизма театър няма.

Фашизмът е открита терористична диктатура на най-реакционните, най-шовинистичните, най-империалистическите елементи на ФИНАНСОВИЯ КАПИТАЛ.

Има ли в България мощен финансов капитал? Има.

Живее ли той в относителен рай в България? Да, финансовият капитал в България живее в рай. Освен при бой с друг финансов капитал. Удря ли по народа финансовият капитал? Да, удря – чрез банките, чрез данъците, чрез нищожните заплати, чрез високите цени и т.н., чрез лобирането в парламента, чрез срастването си с властта (срастването на едрия финансов капитал с властта се нарича ОЛИГАРХИЯ).

Установяването на фашизма изразява неспособността на господстващата едра капиталистическа класа да задържи властта си с обикновените “демократични” средства. Т.е. когато този народ прозре, че играе в един плосък театър ролята на храстче, а на всичкото отгоре си е купил билет, и излезе ядосан на улиците…., тогава финансовият капитал започва да се тревожи и ядосва.

А когато този народ реши да вземе властта от ръцете на финансовия капитал, същият този финансов капитал казва „Аз пък няма да ви я дам властта, моя си е“ и тогава показва истинското си лице – фашисткото.

Главният враг на фашизма са комунистите.

Защо са комунистите?

Много ясно – защото само комунистите смятат едрата частна собственост за вредна за народа.

Защо е вредна?

Защото толкова огромно богатство (едрата собственост, драги читателю, не са няколко хиляди лева в банката, а няколко десетки или стотици милиона лева, евро или долари в банката или във вид на имущество) НЕ се натрупва от закуски. То се натрупва или от кражби чрез приватизация без пари, или от кражби от евтина работна ръка, каквато сме всички нормални българи и т.н. За комунистите това НЕ е правилно. Те смятат, че стратегическите отрасли в икономиката трябва да бъдат държавни – не може и не е редно природните ни богатства да се добиват, продават, а печалбата им да потъва в джобовете частници. Та те експлоатират природни богатства, а природните богатства са дело на природата, те са част от територията на държавата. Ерго, като природни богатства принадлежат само и единствено на целия народ.

За първи път фашисткият строй е установен в Италия през 1922 г., а след това в Германия през 1933 г. В Германия фашизмът се появява под маската на националсоциализма. Тогава той става ударна сила за международната реакция: фашистките държави, преди всичко хитлеристка Германия разпалват Втората световна война. Историческите заслуги на всички комунисти по света са, че комунистите изиграха решаваща роля в разгромяването на германския фашизъм. Без комунистите фашизмът нямаше да бъде разгромен. Не би трябвало да има две мнения по въпроса. Но въпреки разгрома на фашизма във Втората световна война в някои страни в момента има процеси на негова реставрация.

Да припомним сега важни неща от идеологията на фашизма, разбирай и на нацизма.

За идеологията на фашизма са характерни крайният шовинизъм, който преминава в расизъм, мракобесие и антихуманизъм.

Ето линк към материал за съществените и непреодолими различия между двете идеологии:

http://worldtodaybg.com/2015/01/22/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/.

В България фашизмът идва на власт след 9-юнския преврат 1923 г. В страната възникват редица фашистки организации – Легионът, Родна защита, Български фашист, Кубрат, Ратник, Обществена сила, Банник и редица други. И за българския фашизъм основните идеологически концепции се свеждат да решенията на проблемите на личността, нацията, държавата, расата и т.н.

Фашизмът е форма на капитализъм, оръдие на едрия капитал. Рядко някой сам ще си признае, че е фашист, дори може да се нарече антифашист, за да успее да се вмъкне в съзнанието ти, читателю.

В условията на капиталистическа диктатура политическия живот се измества така, както им се иска на десните – към борба между олигархичните кланове за ресурси, за капитали, за средства за производство, за пазари…

На олигархичните кръгове не им е изгодно да признаят, че народът е поделен на класи – класата на бедните и онеправданите и класата на богатите.

И Украйна, а и България са поделени на кланове.

Борбата между клановете ще придобива все по-примитивна и по-примитивна форма.

А кога ще свърши примитивната битка между клановете?

Когато ти, драги читателю, осъзнаеш къде е мястото ти – сред обслужващия персонал на богатите капиталисти или сред гладния и ограбен народ.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Бандеровски кръст вместо “Червена звезда”

 1. Пазете се от опростени представи! Да, фашизмът е капитализъм. Или, поне в началото (обикновено) е такъв. Но той е всъщност нещо много повече от това. Той не е просто икономически строй. Той е вече антихуманен цивилизационен модел – нещо качествено по-различно, нещо на много по-високо (или по-скоро, на по-ниско) ниво!

  Днешните световни тирани, т.нар. „глобален елит“ – те не са просто капиталисти. Не са даже и просто империалисти. Те са глобал-фашисти. Те служат на един човекоубийствен „цивилизационен“ модел, основан на тотално антихуманнен мироглед.

  Излишно е да напомням, че този модел не може да бъде християнски. Въпреки някои възможни аналогии, той няма изчерпателен пример даже и в животинския свят. Затова този модел не е даже и зверски. Той е сатанински – тотално противоположен на всяко добро, на всяка истина и светлина, на Бога, на Човека като образ Божи, на всеки морал и принцип на доброто и справедливостта.

  Тези хора, които полека прокарват и налагат днешния глобал-фашизъм, те са „капиталисти“ само времено, защото така им е по-удобно на дадения етап. Капитализмът в момента е по-удобната форма на експлоатация. Но те са способни да наложат и други, много по-чудовищни модели на „човешко общество“. И няма значение как ще ги нарекат. Ако ще даже и „социализъм“. Експлоатацията, диктатурата, тиранията, неравенството, несправедливостта, ограничението, насилието – в т.ч. и над умовете, над възгледите и свободната воля на хората – това са всъщност плодовете на тяхното „общество“. Това не са просто „капиталистически“ плодове. Това са плодовете на една чудовищна философия, на един сатанински мироглед.

  Впрочем, самите идеолози на класическия капитализъм биха се възмутили от днешното развитие на „пост-индустриалното общество“. Защото те се считат за демократи. Според тях именно демокрацията е средата, в която единствено може да се развива капитализмът. Колко наивна представа! Днес западният цивилизационен модел вече няма нищо общо с демокрацията, със солидарността и справедливостта, а свободата е превърната в карикатура.

  Капиталистическият икономически строй създаде, подхрани една антихуманна идеологическа среда, в която се разви и се роди фашисткият мироглед, който пък на свой ред отрече и унищожи именно демократичните принципи, които отгледаха капитализма. На демокрацията скоро ще бъде сложен кръст. А скоро и самият капитализъм ще бъде отречен и унищожен като някаква отживелица. Защото в свят, където върхушката има пълна и неограничена власт, няма нужда от демокрация. Няма нужда даже и от наемен труд, или от частна собственост. Цялата собственост спокойно може да бъде държавна (каква ирония, нали и при „реалния социализъм“ беше така, или поне почти така). Фашизмът е кастово общество на тиранията и на тоталната диктатура, на хипер-държавата, контролираща всичко и всички. Там източникът на богатството не е собствеността, а властта. Ето защо днешният „световен елит“ се стреми да замени богатството си за реална, практическа власт. Защото в техните умове няма по-съвършен човешки строй от фашизма.

  Фашизмът създава тиранична машина, в която почти всички хора няма вече да бъдат хора. Хора ще бъдат само тези от висшата каста – малцинство от някакъв „избран елит“. „Елитът“ ще се опита даже биологично да се само-мутира чрез генно инженерство, за да „докаже“, че се състои от „свръх-хора“ – някакви по-висши същества, по-различни от „скотовете“. А другите, „скотовете“ – те ще бъдат „интелигентно месо“ и ще бъдат превърнати в абсолютно безправен, насилван добитък – за бачкане, колене, за резервни части и защо не, направо за ядене. Това извинете, не е капитализъм. Не е даже и робовладелство. Но точно това ще се случи, ако не успеете да ПРОУМЕЕТЕ НАЙ-СЕТНЕ, че ОТЗАД, ЗАД т.нар. „капитализъм“, днес (предимно на запад и в САЩ) се крие (па и се подава от време на време), сатанинското лице на нещо много ПО-ЗЛОВЕЩО И ПО-СТРАШНО. Не го наричайте „капитализъм“, защото така му правите комплимент.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s