Global Research: Провокирайки Русия, САЩ рискуват да тръгнат по стъпките на Хитлер и Наполеон

Хитлер 1600x1200С “лъжливата” си риторика и с непрестанните си военни учения около руските граници САЩ се опитват да тласнат Москва във военен конфликт, пише изданието. Авторът на статията счита, че Вашингтон трябва да си спомни как са завършили предишните опити да се завоюва Русия.

На 22 юни 1941 г. Хитлер започна операция “Барбароса”, насочена срещу СССР. Вероятно, пише журналистът Стивън Лендман, това е най-голямото военно нахлуване за всички времена, защото в него участват 4 милиона войници и спомагателни войски. Стремежът на фюрера да завоюва СССР и да пороби жителите му се провали с гръм и трясък. Както и плановете на Наполеон 130 години преди това. “Нима Вашингтон планира да повтори грешките им?”, – риторично пита Лендман.

Антируската враждебност вече е плашещо очевидна, отбелязва авторът на статията. Според него, военните учения на НАТО и САЩ на “прага” на Русия са провокация. При това те се повтарят с “плашещо постоянство”. Една от последните маневри е Baltops-15, в която освен 14-те държави от алианса участват Финландия, Грузия и Швеция.

“Провокативните военни учения, оглавявани от САЩ, в непосредствена близост до руските граници означават подготовка за война”, – сигурен е журналистът. – Както и безотговорната критика към Русия е обикновен шум в общата “голяма лъжа”.

Ето за какви лъжи плащат на представителя на Държавния департамент Мари Харф. “Русия носи пряка отговорност за случващото се в Украйна”, – твърди тя, независимо от липсата на каквито и да било доказателства. Харф, припомня Лендман, нееднократно обвинява “сепаратистите” за ежедневните военни престъпления на Киев, които са “неприкрита агресия, осъществявана с пълната подкрепа на САЩ”.

Авторът е сигурен, че Русия и миротворец номер едно на европейския континент. Докато в същото време Америка и нейните киевски агенти искат война.

В неотдавнашното си интервю Владимир Путин отговори на неоснователните нападки на Запада за “руската агресия”. “Мисля, че само болен човек, при това на сън, може да си представи, че Русия ей-така изведнъж ще нападне НАТО”, – заяви той.

Военните разходи на НАТО са 10 пъти по-големи от военните разходи на Русия. Вашингтон продължава разполагането на ПРО, без да обръща внимание на предупрежденията на Русия и поставяйки на сериозно изпитание международната сигурност.

Украйна си остава най-опасната точка на планетата. По време на неотдавнашното извънредно заседание на Съвета по сигурност към ООН постоянният представител на Русия Виталий Чуркин посочи нееднократните нарушения на Минските споразумения от страна на Киев.

“Призоваваме специалната мониторингова мисия на ОБСЕ не само сухо да фиксира нарушаването на режима на спирането на огъня, но и ясно да каже каква е целта на стрелбите и кой страда от тях – мирните граждани или бойните подразделения. Води се артилерийска стрелба по населени места”, – подчерта дипломатът. В същото време постоянният представител на САЩ Саманта Пауър, както обикновено, се нахвърли върху Русия, “систематически игнорирайки неоспоримата истина” в думите на Чуркин.

“Вашингтон иска да свали Путин и да смени властта в Русия. САЩ искат прозападните марионетки да вземат властта в суверенната държава. С това американските власти безразсъдно създават условия за трета световна война”, – резюмира Стивън Лендма.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Global Research: Провокирайки Русия, САЩ рискуват да тръгнат по стъпките на Хитлер и Наполеон

  1. На въпроса как вижда „края на Света“ ,леля Ванга прави СТРАШНО предсказание за годините в интервала 2014-2016 което изуми много хора.Който го интересува нека се поразтърси и прочете. До сега за съжеление всичко се сбъдва. Мога да кажа само, Господ да ни е на помощ!

  2. Ако следите напоследък неадекватните действия на сащ и техните марионетки (тук са и нашите родни идиоти наричащи се политици), ще разберете, че сащ сами си копаят гроба. Просто това което се случва напоследък си е предсмъртен гърч на змия. Не напразно пиша змия. Който е запознат оттук оттам ще се досети за какво става дума. Но знаете, че змията най-много отрова отделя в предсмъртните си минути. Ето защо и в момента се случва това по света. Но да сме живи и здрави малко им остава.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s