Boulevard Voltaire: Петата колона на Вашингтон

Държавен департамент usa20 години бяха нужни на Русия и Китай, за да разберат, че работещите на тяхна територия “демократични” и “правозащитни” НПО-та всъщност се занимават с подривна дейност чрез парите на американския Държавен департамент и множество частни фондове под егидата на Вашингтон.

Задачата на тези НПО-та е следната: дестабилизация на оказващите съпротива държави в името на тяхното по-нататъшно подчинение на американската хегемония.

Петата колона на Вашингтон провокира цветните революции в Грузия и Украйна, която от време Оно си е руска провинция. След избирането на Путин Вашингтон се възползва от петата колона, за да изведе на улиците няколко хиляди демонстранти, които крещяха за фалшифициране на изборите. Американската пропаганда, обаче, не повлия не Русия – 89 % от руснаците вярват на своя президент.

Останалите 11 % са такива, които смятат, че отговорът на Путин по отношение на западната агресия е бил прекалено мек.

4ef2807d9978as51546_pТова малцинство също е на страната на Путин. Това малцинство просто иска по-твърда позиция.

Броят на хората, които Вашингтон може да превърне в предатели, не надвишава 2-3 % от населението. Става дума за хора с “прозападно” мислене и за привърженици на атлантическата интеграция, които за пари са готови да се подчинят на Америка.

Петата колона на Вашингтон са тези няколко хиляди човека, който САЩ изкара по улиците на Москва. Но те направиха впечатление само на наивния Запад. Някои хора на Запад и до днес са убедени, че Путин е фалшифицирал изборите и се кани да се възползва от положението си, за да възроди съветската империя и да ликвидира западните държави. Да се разгроми Западът, казано между другото, не би било толкова трудно, отчитайки факта, че самият Запад твърде много сам способства за това.

1353735206Стремящият се към парична печалба Китай също е лесна плячка за Вашингтон. Фонд Рокфелер подкрепя в китайските вузове проамерикански педагози. Американските предприятия създават раздути съвети на директори, в които заседават чиновници от партията, получавайки за което огромни хонорари. Всичко това компрометира управляващата класа в страната.

На Русия и Китай най-накрая усетиха подводното течение.

Честно казано, в главата ми не се побира мисълта, че тези две държави, които Вашингтон нарича “заплаха”, успяха толкова дълго да се примиряват с източниците на финансиране на прозападните НПО-та. Подобна търпимост към петата колона на Вашингтон само заздравява неоконсерваторите в стремежа им да заформят нов световен конфликт. Но, както се казва, всичко си има граници. Китай вече взе мерки, за да се защити от подривната дейност на САЩ. Както и Русия.

Американците трябва да бъдат по-скромни и да не навират в очите на света високомерието си.

Пета колона VehsДали Тръмп ще обуздае безумието на доктрината на Улфовиц, от която следва, че Вашингтон трябва да стане собственик на света, подчинявайки Китай и Русия?

Автор: Hildegard von Hessen am Rhein

Превод: Петя Паликрушева

Статията е публикувана на 11 август 2015 г.

Един отговор на “Boulevard Voltaire: Петата колона на Вашингтон

  1. За съжаление, петите колони далеч не са скрити само в НПО-тата. Те са като тумор с метастази. Те са като отровен мицел, който е оплел почти цялото ръководство на Руската федерация и практически целия им т.нар. „бизнес“. Борбата с него е изключително трудна. Китай и Русия са направили само някакви първи стъпки в правилната посока. Но в България даже и такива плахи мерки за защита на националния интерес са невъзможни. Сетете се защо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s