Obserwator Polityczny: След пет години европейците сами ще побягнат към Сибир

Путин 112Eвропейските политици-мекотели са неспособни да се справят с небивалата напаст – с потока от емигранти, нахлули в страните им. Ще минат още няколко години и европейците сами ще побягнат от домовете си – в Русия. Дори сега много от хората в Европа виждат в нейно лице остров на спокойствието и реда, тайно си мечтаят за пристигането и при тях на “вежливите хора”, – пише Obserwator Polityczny.

“Европа все по-силно катастрофира, а Русия с всяка година се превръща в единствената стабилна държава, но в нестабилно обкръжение”, пише изданието. Днес много хора, управлявани от политици-мекотели, неспособни да се справят с баналния емигрантски проблем, с възхищение и надежда гледат към Русия. Руснаците вярват на лидерите си. Те няма да изоставят народа си,  няма да стоят скрити под масата, докато навън бушува буря и да излязат едва, когато слънцето светне, за да обсипят народите си с поредните лъжи“, отбелязва полското издание.

Можем да не се съмняваме, че руският модел е по-ефективен и устойчив към кризата. Европейците само могат да завиждат на руснаците. Хората в Европа се страхуват от нелегалните емигранти, които, без да уважават правата и обичаите им, се държат като заплаха за местните жители.

“В същото време държавата, която се е разпростряла на половината земно кълбо, и в бъдеще ще бъде спокойна, защото хората там са сигурни, че който и да нахлуе при тях с меч,  ще загине от същия този меч”, – пише изданието. “ В Русия има ред и сигурност, независимо че тя прие милиони бежанци от Донбас и понесе бремето на несправедливите санкции. Всичко това е уникална ценност“, – продължава изданието.

“Има все по-малко държави в света, в които можеш да легнеш да спиш спокойно, без да се страхуваш, че някой през нощта ще влезе в двора ти и ще ти направи беля. Днес много хора в Европа биха искали в най-скоро време да се намесят и при тях “вежливите хора” в зелени униформи, за да донесат стабилност, мир и сигурност”.

Изданието припомня, че болшинството професионални войници, например в Полша, работят по 15 часа на ден. После се преобличат в граждански дрехи и си тръгват към дома, както всеки нормален човек. Същото се случва и в цяла Европа.

„В армиите на Запада вече няма танкове, защото те са твърде скъпи. А по време на учения те трябва да икономисат от боеприпаси. Как тогава гражданите да се чувстват в безопасност?”, – пита полското издание.

“Дано да не сме лоши пророци, но след половин или една години, когато милион или два милиона нелегални емигранти безконтролно нахлуят в Европа, хората тук ще се замислят какво да направят, за да изпрати господин Владимир Путин своята могъща армия и при тях, защото от никое друго място вече няма помощ”, – прогнозира полското издание.

„За съжаление, господин Путин е само един и едва ли ще иска да управлява Европа дори за един ден. Едно е сигурно – той няма да изостави Русия, но дано се намери някой да го убеди да осъществи горната прогноза. Да влезе с “вежливите” поне за една година в Европа и да въведе ред“, – пише изданието.

„Руснаците имат телевизии, интернет, те виждат какво се случва в Европа. Аргументът, че трябва да имаме по-голям избор на eнергийни източници вече не работи. Подобни баналности вече не действат, защото на европейците им е отнета сигурността”, – подчертава изданието.

“След около пет години Русия ще бъде единствената стабилна държава в нестабилно обкръжение. Тя ще е единствената държава, в която може да се избяга – в търсене на убежище. По-добре в Сибир или в Сахалин, отколкото в катастрофиралата западна цивилизация, която може и да ни изпрати бързо при свети Петър”, – резюмира полското издание.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Obserwator Polityczny: След пет години европейците сами ще побягнат към Сибир

  1. Браво! Сега остава само да уточнят, КОЙ („#кой, #кой, #кой?!?!…“) докара Европа до това състояние и защо в момента нещата са такива? Заради „злия диктатор Путин“ и „зловещата руска мечка“? Или заради „мръсните червени боклуци и КГБ“?… Ха-ха-ха… Айде опитайте пак, и дано да познаете поне от третия път.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s