FOCUS: ПУТИН ЗА ЕРДОГАН: “НИЩО НЕ Е ВЕЧНО ПОД ЛУНАТА”


Путин 2016 6
“Ние считаме турския народ за приятелски народ”, — заяви руският президент Владимир Путин. Според него, за охладените отношения между двете страни е виновно настоящото ръководство на Турция.

Но, “нищо не е вечно под луната”, — добави Путин, намеквайки за политическата съдба на президента на Турция Реджеп Ердоган, пише Focus.

Руският президент Путин счита, че отношенията с Турция могат да се нормализират само след излизането на Ердоган от властта, пише Focus.

“Не искаме да развалим отношенията си с турския народ”, -заяви Путин в интервю с руския журналист Владимир Салавьов.

“E, що се отнася до действащото ръководство – нищо не е вечно под луната”, — добави той.

След като турските ВВС свалиха на границата със Сирия руския изтребител Су-24, отношенията между Москва и Анкара силно охладняха, пояснява изданието. Русия вече пусна в ход санкции към Туриця и има намерение да ги разшири.

В документалния филм на Салавьов “Световен ред” Путин подчерта също, че за края на сирийския конфликт Москва си сътрудничи както с президента на страната Башар Асад, така и със САЩ, а и със Саудитска Арабия. Той обясни това с факта, че Русия винаги е била последователна в действията си и е оставала вярна на позицията си.

Един отговор на “FOCUS: ПУТИН ЗА ЕРДОГАН: “НИЩО НЕ Е ВЕЧНО ПОД ЛУНАТА”

  1. Интересно изречение… „…за края на сирийския конфликт Москва си сътрудничи както с президента на страната Башар Асад, така и със САЩ (!), а и със Саудитска Арабия.“
    Да… Учат се руснаците. Това, което щатите им го прилагат на тях, те пък на свой ред го пробват върху Турция…
    И между другото, никак няма да се учудя, ако Путин и Банана са се разбрали по повод на съдбата на Пърдоган. Нещо, което не може да се каже за съдбата на Асад.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s