ГЕРМАНИЯ: СИТУАЦИЯТА С БЕЖАНЦИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ, АКО СЕ ПРЕБОРИМ С ПРИЧИНАТА ЗА БЯГСТВОТО ИМ

Hungary  Migrants

Migrants demonstrate at the Keleti Railway Station in Budapest, Hungary, Tuesday, Sept. 1, 2015, after police stopped them from getting on a train to Germany and evacuated the station. (Tamas Kovacs/MTI via AP)

Ситуацията с бежанците в Европа може да се промени само тогава, когато успеем да постигнем прогрес в регулиране на ситуацията в регионите на конфликта, откъдето бягат хората, заяви  министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

«Ще се наложи да говорим много за последствията от миграцията, в Германия за това говорят и спорят много, както и в цяла Европа. Но ще можем да променим по решителен начин ситуацията тогава, когато решително се придвижим напред в борбата с причините за бягството — несигурността, преследването и насилието в Средния Изток», — заяви министърът по време на пресконференция в ОБСЕ.

По данни на пограничната агенция на ЕС Фронтекс, за 2015 година в ЕС са пристигнали над 1.2 милиона мигранти. Еврокомисията заяви, че настоящата миграционна криза в света е най-голямата след Втората световна война.

Един отговор на “ГЕРМАНИЯ: СИТУАЦИЯТА С БЕЖАНЦИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ, АКО СЕ ПРЕБОРИМ С ПРИЧИНАТА ЗА БЯГСТВОТО ИМ

  1. Като че ли „несигурността, преследването и насилието в Средния Изток“ са се случили ей-така, от само себе си! Или ги е предизвикал „злият диктатор Путин“?…

    Сякаш тези ужасии не са били предизвикани именно от НАТОвските страни, именно от техните (на немците) евр(ей)оатлантически съюзници и партньори! Сякаш кризата в Либия не беше зорлем създадена, и то главно от американските и от френските власти!… Кризата в Ирак и Афганистан – от Фашингтон… Както впрочем и кризата в Алжир, Тунис и Египет… Сякаш не са именно ФАЩ тези, които създадоха чудовището Ислямска държава и го пуснаха да тероризира Близкия изток… Сякаш не са ФАЩ тези, които в сговор с Катар, СА и Турция се заеха систематично да разрушат Сирия?… Ах, те нещата така се били случили, просто… Ц-ц-ц…

    Долни демагогии и лъжи на едни мръсни популисти. Нищо ново, нищо странно. Просто поръчкова пропаганда на хамерикански подлоги. Иначе казано, немско-брюкселски мозъчни фекалии.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s