Филм-разследване за катастрофата на „Боинг 777“ в Донбас

През лятото на 2014 г. самолетът се разби в Донбас, 298 души загинаха в трагедията с малайзийския „Боинг“.


„Боингът на малайзийските авиолинии“ беше свален от украинска ракета от комплекса „Бук“, който беше на служба в 156-ти зенитно-ракетен полк на украинските въоръжени сили, това се казва във филма-разследване на преминалия на страната на Русия  екс-подполковник на СБУ Василий Прозоров.

Документалният филм – разследване „MН-17: В търсене на истината“ разкрива нови, неизвестни досега подробности за катастрофата на самолета и се фокусира върху несъответствия в официалното разследване. Филмът е базиран на истински документи на украинските специални служби, които не са публикувани по-рано, както и на базата на ексклузивни интервюта с очевидци.

Доказателствата, събрани по време на журналистическото разследване, ни позволяват да стигнем до заключението за предварително планирана провокация, която е осъществена планирано от специалните служби на няколко държави.

Изброявайки тези, които са виновни за катастрофата на малайзийския „Боинг“ пряко или косвено, Прозоров назовава бившия президент на Украйна Петро Порошенко, екс-главата на Съвета за национална сигурност и отбрана Александър Турчинов, бившия началник на Генералния щаб Виктор Муженко, екс-председателят на СБУ Валентин Наливайченко.

„Британските разузнавателни служби ръководеха цялата операция“, така експертът обобщи списъка с хората, участващи в катастрофата на MH17.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Филм-разследване за катастрофата на „Боинг 777“ в Донбас

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s