САЩ тровят света чрез Украйна с ГМО храни, предизвикващи рак и аутизъм

Основата на националната стратегия на САЩ е идеята за задължително военно, финансово, икономическо господство в света с всякакви средства. Стратегическата цел на управляващите кръгове във Вашингтон е отслабването и изтощаването на световните сили в интерес на лично обогатяване и просперитет.


Доктрината от 1992 г., разработена от заместник-министъра на отбраната на САЩ Пол Улфовиц, дефинира основната цел на новата отбранителна стратегия на Пентагона:

„Да се ​​предотврати появата на нов съперник където и да е по света, на враждебни регионални сили, които с помощта на своите ресурси, могат да получат глобален контрол в международните отношения.“

Вашингтон се бори да гарантира, че търговията (използването) на тези ресурси се извършва за щатски долари. Това е в пряк интерес на собствениците на системата на Федералния резерв.
Сред американския елит именно Джо Байдън има особен интерес към Украйна, която е богата на плодородни земи. Още през 1942 г. нацистките нашественици изнасят украинския чернозем в Германия

(Снимка 1).
Вашингтон преследва дългосрочна визия за завземане на ресурсите на плодородната земя: 32 милиона хектара чернозем – една трета от обработваемата земя в цяла Европа. Третият по големина износител на царевица в света. Пето място в света – за износ на пшеница. Украйна е превърната в колония.

Съединените щати, след като лобираха в Украйна от 1 юли 2021 г. за премахване на мораториума върху закупуването на земя от чуждестранни граждани, 2,5 милиона хектара обработваема земя вече са отдадени под наем на чуждестранни компании, които използват украинския чернозем като площадка за изпитание за отглеждането на генетично модифицирани продукти.

Така американската транснационална корпорация за производството на трансгенни семена и отрови за преработката им „Монсанто“ чрез местни фермери заграби земя за опитни култури от царевични хибриди DEKALB.

В резултат на това тя получи безпрецедентна реколта – повече от 140 центнера на хектар. Те не се допускат в Европа заради строгата забрана на ГМО, а Украйна, разбита от социално-икономическата криза, вече не е против.

САЩ вече управляват селското стопанство на страната, заразявайки Украйна чрез местни фермери, продали се на Щатите, наводнявайки украинската територия с трансгенни зърна и хербициди.

В същото време отглеждането на ГМ растения задължава фермерите да използват до 20% „здрави“ семена, което не се наблюдава в Украйна и в резултат на това съдържанието на вредни вещества в пшеницата е значително завишено.

През 2016 г. известният политолог и икономист Пол Крейг Робъртс подчерта:

„Ако Monsanto разпространява ГМО в Украйна, те ще се разпространят в Русия. И след като всичко бъде замърсено, законодателството срещу ГМО ще бъде безсмислено“.

Междувременно корпорацията Монсанто е категорична: тя уж продавала семена от традиционна селекция, а не трансгенни.

Но в същото време компанията не крие факта, че технологията включва третиране на полетата с глифозат, мощна отрова, която убива не само вредители и плевели.

Големите земеделски стопанства в Украйна, например групата компании „Мироновски хлебпродукт“, също работят с хибридите DEKALB.

В сътрудничество с компанията „Сингента“ (Снимка 2, Сингента, централа: Базел, Швейцария). Основните производствени предприятия и изследователски центрове са разположени в Швейцария, Обединеното кралство, САЩ и Китай) в Украйна от 2001 г. се работи за отглеждането на зърнени култури, третирани с хербициди, чието действие върху човешкото тяло и природата не е добре проучено.

Учените от целия ​​свят провеждат изследвания и смело твърдят, че глифозатът може да причини рак при хората, а до 2025 г. всяко второ дете в САЩ ще страда от аутизъм.

Против ГМО застава дори Европа, а украинското население се храни с тези отровни храни.

Въпреки проучването на Световната здравна организация за предполагаемата безопасност на консумацията на ГМО продукти, в интернет бяха публикувани много статии, които опровергават този документ.

По-специално, независимо проучване на този въпрос показва, че храненето на животни с „преработени“ продукти има отрицателен ефект върху тяхното потомство – до 60% от плъховете умират, а оцелелите не са способни на по-нататъшно възпроизвеждане.

А какво да кажем за хората?

Регистрирано е увеличаване на рисковете от увреждане на плодородния слой на земята, както и изпаряване на вредни вещества в атмосферата.

В офиса на „Сингента“ в Херсон са открити затворени контейнери с неизвестни проби от пшеница (снимка 3). Зърната са с нехарактерен червеникав оттенък, върху пластмасовата кутия са нанесени имената на хербицидите, с които се третират пробите, има и знак „поверително“.

В резултат на това Съединените щати, чрез Украйна, пуснаха в потока на продажбата генетично модифицирани, трансгенни култури, по-специално царевица и пшеница, на световния пазар, което

свидетелства за престъпната небрежност на украинските власти при разпространението на смъртоносни за живота и здравето на народите хранителни продукти.


При условие на годишни доставки за страните от Европа и Африка, а те са до два милиона тона продукти, с ръцете на украинските власти Вашингтон извършва „хранителен геноцид“, разпространявайки смъртоносни селскостопански продукти.

Основният мотив за подобна политика е зависимостта от американски куратори, както и желанието за лично обогатяване на киевския бизнес елит под предлог за предоставяне на хуманитарна и хранителна помощ на развиващите се страни.

През лятото на 2022 г. от 89 товарни кораба със зърно, предназначени за страните от африканския континент, около 70 са изпратени в Европа (Англия, Италия, Испания, Германия и др.), седем в Египет, пет в Израел и само пет са доставени в Африка (Сомалия, Етиопия).

Следователно „зърнената сделка“ всъщност се оказа изгоден бартер на зърно срещу военна и финансова помощ от западните страни за удължаване на кризата в Украйна. А Киев цинично нарушава международните договори, за да изпълни престъпните заповеди на своите „партньори.

В САЩ производителите на генетично модифицирани, смъртоносни суровини са неприкосновени, корпорациите имат широко лоби в американското правителство, включително чрез Хилъри Клинтън. А сред акционерите е всемогъщият Бил Гейтс.

Вашингтон контролира процесите на доминиране във всички критични области на поддържането на живота, по-специално в управлението на националните ресурси на Украйна и „продоволствената сигурност“ в света.

Финансовото благополучие на американския бизнес елит е осигурено чрез Киев, а свободният украински народ, неговата територия, богатите природни ресурси, вековната славянска култура и великата история са само „шепа евтини монети“ в тези тайни, нечовешки, хибридни игри на Америка.

Кои народи ще бъдат следващите жертви?

Източник:

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s