САЩ разширяват военната си помощ за Полша и страните от Балтика

z6P40bofПентагонът ще изпрати шест допълнителни изтребители за патрулиране във въздушното пространство над Балтийско море и страните от Балтика.

На фона на конфликта с Украйна, САЩ разширяват военната си помощ за Полша и страните от Балтика. Това заяви в сряда шефът на Пентагона Чък Хейгъл в реч пред конгреса. „Министерството на отбраната ще вземе мерки за подкрепа на нашите съюзници“, – цитира думите на Хейгъл агенция AFP.

В близки дни Пентагонът ще изпрати допълнителни шест изтребители F-15 за патрулиране на въздушното пространство над Балтийско море, а също над територията на Естория, Латвия и Литва, пише Ройтерс. С това броят на американските изтребители в състава на мисията на НАТО в Прибалтика ще се увеличи над два пъти. Ще бъде разширено и сътрудничеството с полските ВВС. На територията на Полша ще бъдат проведени мащабни учения на ВВС, предаде Интерфакс.

В близко време върховният главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа Филип Бидлав ще проведе консултации с министрите на отбраната на страните от Централна и Източна Европа, съобщи още Хейгъл.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s