Жириновски настоява да се „измете от Земята лилипутската държава“

Провокационните изказвания на Владимир Жириновски за Трета световна война и за ликвидирането по време на войната на „лилипутската държава“ Полша толкова възмутиха полската власт, че министърът на външните работи Сикорски извика на разговор руския посланик в страната, пише  Rzeczpospolita.

Министърът на външните работи на Полша Радослав Сикорски информира, че е извикал посланика на Русия във Варшава Александър Алексеев на разговор във връзка със „скандалните думи“ на лидера на Либерал-демократическата партия на Русия Владимир Жириконовски, пише полското издание  Rzeczpospolita.

RUSSIA-VOTE-COUNT-ZHIRINOVSKYЛидерът на ЛДПР Владимир Жириновски заяви в ефира на държавната новинарска телевизия Россия 24, че при военен конфликт между Русия и Запада заради Украйна, Полша и Прибалтийските държави „ще бъдат изтрити от лицето на земята“. Той също изрази увереността си, че президентът на Русия вече е взел решение за началото на Трета световна война. Жириновски добави, че лидерите на „лилипутските държави“ трябва да се замислят къде се завират, отбелязва полското издание.

Сикорски каза във вторник в ефира на телевизия Polsat News, че Жироновски не е просто редови депутат, а зам. председател на Държавната дума. На въпроса, сериозно ли се отнася към неговите изказвания, Сикорски отговири, „да, толкова сериозно, че поканихме днес в МВнР посланика на Русия и го попитахме за гледната точка на руската власт по проблема. Разбира се, Жириновски е представител на опозицията, а не просто редови депутат или физическо лице. И затова ние сме длъжни да изразим протеста си по отношение на скандалното му изказване“, – пише изданието.

Сикорски отбеляза, че той не може да преразкаже разговора с руския посланик, но подчерта, че „фактът, че е имало такъв разговор без всякакво съмнение няма да остане незабелязан от руските власти“.

Сикорски беше попитан и за становището му около руския конвой с хуманитарна помощ за Украйна.

„Намираме се в по-добра позиция, отколкото преди няколко дена, когато ни се струваше, че има опасност от нахлуване на конвоя през нощта, при това с въоръжен екскорт. Днес трябва да признаем, че руската власт води диалог както с украинската власт, така и с Международния Червен Кръст“, – отбеляза Сикорски.
Руският конвой се състои от 280 камиона КАМАЗ, които возят 2 хиляди тона товар, в това число 200 тона брашно, 100 тона захар, 62 тона детски храни, 54 тона медицинско оборудване и лекарства, 12 хиляди спални чувала, 62 електрогенератора.

За да пристигнат от Наро-Фоминска Московска област до Луганск и Донецк, камионите трябва да изминат около 1000 км. Това ще отнеме 2-3 дена, резюмира полското издание.

8 мнения за “Жириновски настоява да се „измете от Земята лилипутската държава“

  1. ДОСТА ХОРА СА ЛОЯСАЛИ , КОЕТО ИМ ПРЕЧИ ДА ПОГЛЕДНАТ ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ !

    • Да, например всички, които напоследък плюят по Русия.

    • С какво ще „стреля“? С непродадените си домати и ябълки? Могат само да ги ударят с език по дупето – какъв ужас…
      Русия е мирна страна, но това не означава „страна на слабаци или идиоти“. Опитайте да я раздразните и ще разберете какво имам предвид.

    • Каквото и да прави Русия, все е фашизъм, нали така? Като се защитават от външна агресия са фашисти, като спасяват невинни хора пак са фашисти, като хранят гладни и лекуват болни – ето, какви направо супер фашисти! Пък това дето го прави киевската хунта в Донецк и Луганск, е рицарско миролюбие и ангелска благотворителност на едни благородни и хуманни пацифисти. Аха, да, да…
      А пък ти си лоботомиран шизофренично-параноиден олигофрен със синдром на Даун. Това ти е диагнозата, айде бегай да се лекуваш.

  2. Всъщност, какво толкова им каза – на държавите от източна Европа, които така глупаво се подлагат на Щатите и разполагат техни самолети, про и военни части, трябва да им е ясно, че при опасност за Русия, ще бъдат унищожени още преди да успеят да изстрелят каквото и да било по нея. Това е съвсем логично, дори няма защо да им се казва, пък на какво отгоре и да се обиждат? След като са избрали политика и съюзническа страна, да си носят последствията. Това важи и за България. Няма какво да се кривят разни половинметрови уроди и да пискат за повече НАТО, ядрено оръжие и американски части, които да ги пазят, да устройват всякакви „учения“, срещи и конференции на международните убийци. Съвсем съзнателно ни подлагат като мишена при все по-вероятната война, за изпълнение на някакви планове за световно господство, които изобщо не включват нито българи, нито европейци, нито дори повечето – над 90% от хората на планетата.

Вашият коментар