Българските мюсюлмани подкрепят фашистите от Киев

31096-INNERRESIZED600-600-krim2Според собщения от средствата за масова информация, Мустафа Хаджи, главният мюстия на България, е провел телефонен разговор с кримския си колега Емирали Аблаев.

„Новините, свързани със събитията във Вашата страна, тревожат и българските мюсюлмани, – е заявил българският мюсюлмански лидер. – Ние подкрепяме вас, както и всички жители на Крим в тези трудни дни“. Според думите на Мустафа Хаджи, проблемите на братята и сестрите в която и да е точка на планетата касаят всеки мюсюлманин.

На свой ред Емирали е поблагодарил на мюфтията на България за проявената загриженост и помолил Мустафа Хаджи да се моли за единството на страната, за благоденствие на Украйна и в частност за благоденствие на Крим.

Светът днес си позволява да „преведе“ горенаписаното, което е дословен превод от руския сайт „Ислам-тудей.ру“: Българските мюсюлмани подкрепят кримските мюсюлмани, които искат Крим да остане в Украйна, т.е. признават новата неофашистка власт в Киев.

Припомняме, че в Крим има мюсюлмани, които подкрепят присъединяването към Русия и са организирани извън Меджлиса. Т.е. Мустафа Хаджи подкрепя тази част от мюсюлманите в Крим, които са на страната на Евромайдана.

Един отговор на “Българските мюсюлмани подкрепят фашистите от Киев

  1. Ако подкрепят Украйна.Ами да се изселят там.Може и доброволци да се запишат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s